NA DANAŠNJI DAN

Alex Del Piero na današnji je dan ispisao povijest Lige prvaka. Evo kako

Foto: Getty Images

DA SPORT nije stao zbog koronavirusa, ovih bismo dana uživali u četvrtfinalnim utakmicama Lige prvaka. 

No prije 20 i više godina u najjačem klupskom natjecanju na svijetu igralo je manje klubova, nije bilo osmine finala i sve je teklo brže, pa su se početkom travnja već igrale polufinalne utakmice.

Tako je na današnji dan prije 22 godine postignut prvi hat-trick u polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Dogodilo se to na utakmici Juventusa i Monaca, a trostruki strijelac bio je legendarni Alessandro Del Piero.

Alex je prvi gol zabio svojim "trademark" potezom, slobodnim udarcem iz "zone Del Piero", kojim je probušio nemoćnog Fabiena Bartheza u 35. minuti. Uskoro je izjednačio Costinha, ali Del Piero je vratio domaćinima prednost iz penala u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

U nastavku je Del Piero realizirao još jedan jedanaesterac i tako se upisao u povijest Lige prvaka, a konačnih 4:1 postavio je današnji trener Real Madrida Zinedine Zidane.

U uzvratu je Monaco pobijedio 3:2, što mu nije bilo dovoljno za plasman u finale, u koje je otišao Juventus i izgubio od Reala. Strijelac jedinoga gola u finalu bio je Predrag Mijatović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.