LA LIGA

ALAVES - BARCELONA 0:2 Rakitić odmarao u rutinskoj pobjedi Katalonaca

BARCELONA je u sklopu 34. kola španjolske La Lige slavila na gostovanju kod Deportivo Alavesa 2:0.

Trener Ernesto Valverde odlučio je odmoriti pojedine igrače, pa su tako na klupi ostali Lionel Messi, Jordi Alba, Clement Lenglet i Arthur. Unatoč tome Katalonci su stigli do nove pobjede bez većih problema.

Deportivo Alavés - Barcelona Live Score

U prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda su gosti u nastavku riješili pitanje pobjednika s dva zgoditka i tako praktički ugasili i najmanju nadu madridskog Atletica za čudesnim dohvatom prvog mjesta.

U 55. minuti odličnu akciju započeo je Sergi Roberto koji je odigrao dupli pas s Vidalom, a onda poslao loptu u sredinu i njegov ubačaj kroz noge propustio je Luis Suarez. Lopta je došla do Carlesa Alene koji je bio hladnokrvan u realizaciji za 1:0.

Pet minuta kasnije, uz asistenciju VAR-a, dosuđena je najstroža kazna za Barcelonu, a miran realizator bio je Luis Suarez. Urugvajcu je to bio 21. zgoditak sezone čime je prestigao Karima Benzemu u La Ligi, ali je ostao nedodirljiv Messi s 33 gola i 13 asistencija.

Argentinac je igrao od 61. minute, ali se nije upisao u strijelce. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije ni bio u protokolu večerašnje utakmice jer je dobio poštedu uoči polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Barca sada ima 12 bodova više od Atletica i ako sutra Madriđani izgube od Valencije, katalonsko slavlje može započeti. Iduću priliku Barcelona može imati već za vikend ako svlada Levante.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.