UFC

Adesanya ponovo pobijedio Whittakera i obranio UFC-ov naslov prvaka

Foto: Profimedia

ISRAEL Adesanya, prvak u srednjoj UFC-ovoj kategoriji, obranio je ponovo svoj pojas. Adesanya je pobijedio Roberta Whittakera, borca kojem je oduzeo pojas prvaka u srednjoj kategoriji prije tri godine. Aktualni prvak kontrolirao je borbu od samog početka i pokazao koliko je fizički spreman.

Whittakerova taktika bila je srušiti ga u parter pa onda pokušati na takav način završiti borbu, no nije mu to uspjelo jer se Adesanya svaki put jako dobro obranio. Na kraju su suci uvjerljivo bodovali u korist Adesanye. Adesanya je ovime nastavio svoj odličan niz u kojem je ipak upisao jedan poraz, no nije to bilo u srednjoj kategoriji, već u poluteškoj. Tamo ga je pobijedio Jan Blachowicz. 

Tuivasa nokautirao Lewisa

Odlična je bila i sunaslovna borba ovog UFC eventa. Tai Tuivasa nokautirao je u drugoj rundi Derricka Lewisa i tako ostvario najveću pobjedu svoje karijere. Tuivasa je imao četiri uzastopne pobjede prije ovog meča.

Bio je to dvoboj dvojice nokautera u kojem je Lewis najprije uzdrmao Tuivasu udarcima šakama, ali se australski borac oporavio do kraja prve runde. U drugoj rundi bilo je nekoliko intenzivnih razmjena udaraca, a Tuivasa je uspio Lewisa pogoditi u bradu, a kasnije i laktom, nakon čega je uslijedio prekid borbe. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.