Aaron Piersol oborio svjetski rekord drugi put u tri dana

AARON Piersol, 26-godišnji američki plivač, apsolutni je heroj aktualnih američkih kvalifikacija u Indianapolisu, izlučnog natjecanja za Svjetsko prvenstvo u Rimu (od 26. srpnja do 2. kolovoza).

Srušio je Piersol i drugi svjetski rekord u samo tri dana, te je opet vratio apsolutnu svjetsku dominaciju u plivanju leđnim tehnikama.

U subotu navečer je Piersol srušio svjetski rekord na 200 metara leđno, no njegovo sjajno vrijeme 1:53.08 još uvijek nije pronašlo mjesto u plivačkim svjetskim knjigama. Naime, Međunarodni plivački savez mora priznati to vrijeme kao mjerodavno, a kako se navodi, nekoliko tjedana može trajati priznavanje. Svemu tome kamen su spoticanja diskutabilna odijela koja koristi većina plivača novijeg doba.

Recimo da je dosadašnji rekord u ovoj disciplini držao Piersolov sunarodnjak Ryan Lochte, koji je ovu dionicu plivao u vremenu 1:53.94.

Podsjetimo isto tako, da je Piersol nedavno vratio i svjetski rekord na 100 metara leđno u svoje vlasništvo. Postao je prvi čovjek koji je "stotku" leđnim načinom plivao ispod 52 sekunde (51.94), te je otišao ispod vremena Španjolca Aschwina Wildeboera Fabera koji je na Mediteranskim igrama u Pescari plivao 52.38.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.