Zico želi biti predsjednik FIFA-e

Foto: Guliver Image/Getty Images

BRAZILSKA nogometna legenda Zico (62) najavio je kako se želi kandidirati za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na izborima koji će se održati u prosincu ove godine, ali je svoju kandidaturu uvjetovao promjenom sustava.
 
"Osjećam se sposobnim preuzeti vođenje FIFA-e, a jasno je da se neka pravila moraju mijenjati, jer sadašnji sustav kandidature potiče na korupciju. Ako se ta pravila ne promijene, neću se kandidirati i trošiti svoj novac na putovanje svijetom kako bih prikupljao glasove", rekao je Zico koji trenutačno radi kao trener FC Goe u Indiji.
 
Nakon velike igračke karijere Zico je 90-ih godina prošlog stoljeća radio kao ministar sporta u Brazilu, te je bio trener u Japanu, i Turskoj.
 
Nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, koja je došla samo četiri dana nakon što je dobio novi mandat na kongresu u Zurichu 29. svibnja, raspisani su novi izbori, a svoje su kandidature već najavili jordanski princ Ali bin al-Hussein, Nizozemac Michael van Praag i Portugalac Luis Figo, dok se očekuje da će se u utrku uključiti još i Ahmad al Fahad al Sabah iz Kuvajta i Južnokorejac Chung Mong Joon.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.