Zbogom, Jules: "Mogao je biti poput Senne i Schumachera"

Foto: Getty Images/Guliver Image

TUŽNA sudbina Julesa Bianchija potresla je auto-moto sport. Devet mjeseci nakon teške nesreće na VN Japana, mladi je vozač podlegao ozljedama.

> Jules Bianchi preminuo devet mjeseci nakon teške nesreće

> Bianchi ostavio tugu u automoto svijetu: "Borio se do samog kraja"

> Bianchi je 51. vozač u povijesti koji je život izgubio u bolidima Formule 1


Max Chilton bio je Bianchijev timski partner u Marussiji tijekom dvije sezone u Formuli 1. Zajedno su vozili karting od desete godine, a onda zajedno ušli u utrke.

"Niti jedna riječ ne može opisati što su njegova obitelj i sport izgubili. Sve što mogu reći je, bilo mi je zadovoljstvo poznavati te i utrkivati se s tobom", napisao je 24-godišnji Chilton.

John Booth, čelnik momčadi Manor Marussije, poručio je: "Jules je bio sjajan talent. Suđene su mu bile velike stvari u ovom sportu, taj uspjeh je zaslužio".

"Prijatelj, partner, talent, osmjeh"

Komentator Formule 1 i bivši vlasnik F1 momčadi Eddie Jordan rekao je:

"Rijetko kada nađemo takav dragulj, poput Ayrtona Senne, Lewisa Hamiltona ili Michaela Schumachera. Jules je imao potencijal da bude u toj ligi. Bio je voljen i poštovan, sjajan dečko i svjetski prvak u nastajanju".

Tijekom cijelog dana poruke podrške Bianchijevoj obitelji stižu sa svih strana svijeta, a od mladog vozača oprostile su se i sve zvijezde Formule 1.

McLarenov pilot Jenson Button oprostio se na Twitteru: "Izgubili smo stvarno dobrog momka i pravog borca. Moja iskrena sućut obitelji i prijateljima".


Aktualni prvak Lewis Hamilton je napisao: "Tužan, tužan dan. Pomolimmo se za Jolesove najbliže. Bog ih blagoslovio".
 
"Prijatelj, partner, talent, osmjeh. Vječan. Počivao u miru Jules. Zauvijek s nama", poručio je McLarenov Fernando Alonso.

Ecclestone: Ovako nešto se ne smije više ponoviti
 
"Izgubili smo nevjerojatan talent i osobu. Riječi ne mogu opisati naše osjećaje. Nedostajat ćeš nam, Jules", poručio je Max Verstapper, pilot Toro Rossa.
   
Oglasio se i šef Formule 1 Bernie Ecclestone.

"Tužna vijest. Nedostajat će nam vrlo talentirani vozač i sjajna osoba. Ne smijemo dopustiti da se ovako nešto ponovi", rekao je Ecclestone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.