Zagreb junački pao u Sparkassen Areni: Kiel ugasio san o polufinalu Lige prvaka

EUROPSKA turneja CO Zagreba je završena. Kiel je u Sparkassen Areni pred više od 10 tisuća gledatelja slavio 33:27, te se tako plasirao na Final Four, koji će se održati u Kolnu 26. i 27. svibnja.

Mlada i sportski bezobrazna momčad Zagreba smireno je otvorila utakmicu protiv Kiela. Nijemci su na sve moguće načine pokušavali slomiti discipliniranu obranu Golužinog stroja, ali od svih igrača Kiela jedina prava opasnost po golu Šege bio je Francuz, Daniel Narcisse.

U prvom dijelu prvog poluvremena Kiel i Zagreb igrali su rezervirano. Zagrebova pokretljiva 5-1 obrana držala je u šaci vanjski ubojiti trio Kiela - Narcissea, Anderssona i Jichu. U napadu Kopljar i Štrlek bušili su Omeyera, ali izostala je pomoć ostatka momčadi. Ovdje se prvenstveno misli na samozatajnog Zlatka Horvata.

Do prve veće prednosti stigao je Zagreb u 21. minuti, kada se Šego probudio. Zagrebov golman počeo je braniti, a Štrlek je nastavio zabijati Omeyeru, koji je u tom periodu postao veoma nervozan zbog nekih sudačkih odluka.

Pred kraj prvog dijela obrane su popustile, pa su Jicha i Andersson, odnosno Kopljar i Špiler imali pune ruke posla sa zabijanjem golova. Zagrebaši se nisu dali slomiti i na svaki gol Kiela uzvratili su golom, pa se na odmor otišlo neriješeno - 16:16.

Kiel u drugom dijelu slomio Zagreb

U drugom poluvremenu Zagreb se držao sve do 40. minute. Alfred Gislason promijenio je obranu Kiela iz 3-2-1 u 6-0, na što Balić i društvo nisu imali odgovor. Čvrsta obrana s Omeyerom na čelu odbijala je svaki napad Zagrebaša, a svaka pogreška Golužine momčadi kažnjavala se brzom kontrom. Nekoliko izgubljenih lopti, dvije obrane Omeyera tri kontre Lundstroma i Kiel je u 50. minuti vodio 6 golova razlike.

U 52. minuti Zagreb je smanjio na tri razlike, ali bilo kakav pokušaj uskrsnuća hrvatskog prvaka ugasili su Jicha i Omeyer.

Najbolji u redovima Zagreba bio je Manuel Štrlek koji je zabio sedam golova, dok je s istim učinkom najbolji strijelac Kiela bio Filip Jicha. Omeyer je uspisao 15 obrana, dok je Šego skinuo 12 lopti.

I više nego dostojanstven oproštaj od Europe

Zagreb je svoju europsku priču zaključio porazom, ali rekli bismo dostojanstvenim porazom. Momčad koja je poharala rukometnom Bundesligom lomila je koplja protiv hrabrih Zagrebaša. Međutim, ostaje žal za zagrebačkom utakmicom i velikom šansom hrvatskog prvaka da sruši njemačkog diva u Areni. Da je Golužina momčad imala nešto golova prednosti na svom kontu prije uzvrata, možda bi situacija u Sparkassen Areni bila drugačija.

Bilo kako bilo, momčad koja ima budžet od 12 milijuna eura nije nadigrala Zagreb. Dapače, na prolasku u Final Four mogu zahvaliti samo dužoj klupi. Očigledno je kako Zagreb nema dovoljno snage boriti se svih 60 minuta protiv europskih velikana. Budžet od tri milijuna eura nije dostatan za apetite Zagreba, a kako sada stvari stoje glavna okosnica ove mlade momčadi napustit će klub na kraju sezone. Šteta, jer uz postojeći sastav te nekoliko snažnijih prinova, Final Four Lige prvaka ne bi bio toliko neuhvatljiv.

Balić: Šteta, imali smo veliku priliku. Ova momčad može više

Ivano Balić nije bio previše zadovoljan nakon poraza Zagreba od Kiela. Razlog zašto je Zagreb izgubio i više je nego očigledan - pad igre u drugom poluvremenu.

"Bilo je dobro prvo poluvrijeme. Razbijali smo njihovu 3-2-1 obranu, ali kad su se u drugom dijelu prebacili na 6-0 nismo imali šut izvana, i tu se riješila utakmica. Zaustavili su Marka Kopljara, Špiler i ja smo se pogubili i možda je Tonči Valčić trebao prije ući. Ne znam", rekao je Balić pred kamerama HTV-a.

Ova mlada generacija Zagreba srušila je Barcelonu na domaćem terenu, a namučili su i njemačkog diva Kiel. Final Four ostaje nedosanjani san:

"Mislim da je od zadnjeg finala kojeg je Zagreb igrao ovo najbolja sezona. Nosili smo se i borili sa svakom ekipom, imali smo dobru priliku da ovdje napravimo nešto. Bilo bi super kad bi ostali na okupu. Tri godine rasli smo zajedno iz sezone u sezonu. Ovo nije limit ove momčadi", zaključio je Balić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.