Werdum novi prvak UFC-a: "Ovo je veća pobjeda od one protiv Fedora"

Foto: Fightsite

FABRICIO WERDUM tvrdi da se dvije godine pripremao za ovaj meč u kojem je bio ulog naslov prvaka. Brazilac je s ovim slavljem postao pravi UFC prvak, a njegove submission pobjede su ostavile traga u MMA povijesti.

Werdum je prisilio na predaju Fedora Emelianenka, "Minotaura" Nogueiru i sada Caina Velasqueza, a to je uspjeh s kojim se niti jedan drugi čovjek na svijetu ne može pohvaliti.

"Naravno da je borba s Fedorom iz 2010. bila iznimna, ali ni onda nitko nije vjerovao u mene.", izjavio je Fabricio na pressici nakon eventa. "Ovaj trenutak je moj najbolji trenutak u životu jer su najbolji teškaši svijeta u UFC-u. Vrlo sam sretan."

Fabricio je prokomentirao činjenicu da je bio "underdog" ovog meča.

"Cijelo vrijeme sam underdog, ali tada dobijem više motivacije i to pokažem u oktogonu."

"Za ovo sam se mentalno pripremao dvije godine, ne samo dva mjeseca prije meča. Vjerovao sam u sebe, kao i moj tim. Mnogo puta sam vizualizirao ovaj trenutak u svojoj glavi. Vježbao sam ovu giljotinu jer sam znao da će Cain ići na "single" ili "double leg takedown". Samo sam čekao trenutak."

Werdum je za ovu pobjedu dobio bonus od 50 000 dolara za izvedbu večeri.

Skromni Cain Velasquez: Nema izlika, Fabricio je bio bolji!

Cain Velasquez je ušao u oktogon pred 20 000 svojih navijača kao najbolji teškaš svijeta, a iz njega je izašao pretučen i bez pojasa. Bivši prvak je stigao u Meksiko samo dva tjedna prije meča te mu je ovo bio prvi nastup u dvije godine. No skromni Cain ne traži izlike, već je cijelo vrijeme tijekom pressice odgovarao s "Fabricio je bio bolji".

"Došao sam tu dva tjedna prije meča, ali nema izlika. Sve je bilo u redu, Fabricio je bio bolji.", priznao je Cain na press konferenciji.

"Nema izlika. Fabricio je bio bolji.", konstantno je Velasquez odgovarao na pitanja novinara o uzroku slabog nastupa.

Cain se preko Twittera kratko obratio navijačima:

"Žao mi je zbog svih koje sam iznevjerio."

Poznavajući Velasqueza, možemo zaključiti da će sve greške učinjene u ovom meču popraviti u AKA dvorani. Već jednom je napustio oktogon pognute glave, i svi znamo što se potom desilo Junioru dos Santosu. Cain je neumorni radnik, a ostaje za vidjeti hoće li mu se opet put ukrstiti s novim prvakom kraljevske kategorije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.