Webber upozorava na potencijal Ferrarija i McLarena

Foto: GP1.hr

JOŠ JE samo 13 dana do početka nove sezone Formule 1, a iako ćemo pravu formu novih bolida saznati tek u Australiji, ipak se nekakve sugestije daju iščitati iz izjava pojedinih vozača. Tako je Mark Webber upozorio na potencijal kojeg vidi u ovogodišnjem Ferrariju i McLarenu. "Može se dogoditi da u Australiji ne budemo na razini jednog Ferrarija ili McLarena, nikad se ne zna. To je Formula 1."

No, Webber se nada da će na domaćem terenu u Melbourneu njegov Red Bull biti u nešto boljoj formi nego prošle sezone: "Start u prošlu sezonu bio je jedan od najgorih za nas već neko vrijeme, a to se očitovalo i u rezultatima. Sebastian [Vettel] i ja smo jedva dolazili do pobjedničkih postolja prvu četvrtinu sezone."

Podsjetimo, na prelasku iz 2011. u 2012. je Red Bull pogođen promjenom tehničkog pravilnika, odnosno zabranom varijante ispušnog sustava koju su upravo oni najbolje razvili, pa je i na testiranjima bilo očito da su izgubili prednost pred rivalima. Međutim, Webber je potvrdio kako su sada očigledno u nešto boljoj poziciji. Našalio se i da će morati porazgovarati s Jensonom Buttonom: "Morat ću se dogovoriti s Buttonom jer se inače događa da on pobijedi u mom dvorištu (VN Australije), dok ja uzmem premiju kod njega na VN Velike Britanije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.