Video: Lyon na Parku prinčeva izbacio PSG iz Kupa, poluamateri riješili Montpellier

POLUPROFESIONALNI nogometni klub Gazelec Ajaccio plasirao se u polufinale Francuskog kupa iznenadivši drugoplasirani sastav prve lige - Montpellier.

Yohan Bocognano bio je strijelac jedinog pogotka utakmice u 75. minuti, a istim je trećeligaš stigao do najboljeg rezultata u klupskoj povijesti. Montpellier je bio dominantniji tijekom cijele utakmice, ali tu dominaciju nije uspio pretvoriti u pogodak.

Ovaj veliki uspjeh trećeligaša dolazi manje od 24 sata nakon što je Quevilly, također sudionik treće francuske lige, izbacio Marseille nakon produžetaka s 3:2. Podsjetimo, Marseille je četvrtfinalist najjačeg europskog klupskog natjecanja - Lige prvaka.

Rennes je pobjedom 3:1 kod Valenciennesa izborio prolaz među četiri najbolje momčadi. Pitroipa je zabio prva dva gola u 12. i 53. minuti, a iskusni Youssouf Hadji u 87. je pogodio mrežu za 3:0. Valenciennes je od 42. minute igrao s igračem manje nakon što je izravni crveni karton dobio Kadir.

Lyon pobijedio PSG u Parizu

Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale francuskog nogometnog Kupa nakon pobjede kod PSG-a 3:1. Bio je to veliki derbi u četvrtfinalu i vjerojatni "finale prije finala".

Prije nekoliko kola u francuskom Le Championnatu te su dvije momčadi odigrale na Gerlandu fantastičnu utakmicu. Završilo je tada bez pobjednika (4:4), a nakon prvog dijela današnjeg ogleda mogao se namirisati sličan rezultat. Naime, nakon 45 minuta je Lyon vodio 2:1, no do kraja je postignut samo još jedan gol, a lopta se zakotrljala u domaćoj mreži.

Poveo je domaćin golom Nenea u 19. minuti iz penala, no Lyon je okrenuo rezultat u svoju korist pogocima Šveđanina Källströma u 25. i Argentinca Lopeza u 39. Na kraju, u 92. minuti, domaće je nade definitivno ugasio Gomis. Dejan Lovren je odigrao svih 45 minuta za Lyon, te je jedini požutio u sastavu "lavova".

Francuski kup, četvrtfinale:

PSG - Lyon 1:3 (Nene 19-11m / Källström 25, Lopez 39, Gomis 90+2)

Valenciennes - Rennes 1:3 (Samassa 32 / Pitroipa 12, Boye 53, Hadji 87)

Gazelec Ajaccio - Montpellier 1:0 (Bocognano 75)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.