Vettel slavio na VN Indije i potvrdio četvrti uzastopni naslov prvaka svijeta!

Foto: Getty images

SEBASTIEN VETTEL pobjednik je VN Indije i četverostruki svjetski prvak! Iako su prije utrke kalkulacije pokazivale da je strategija vozača koji su odabrali tvrđu komponentu guma bila ispravna, Vettel se dovoljno brzo riješio vozača sa sredine poretka nakon prvog ulaska u boks da bi se približio Webberu i tako vratio prvo mjesto kad je Australac ušao u boks u 29. krugu.

Međutim, sve se to pokazalo manje važno kada je u 40. krugu Mark Webber stao pokraj staze zbog mehaničkog problema. Fernando Alonso imao je solidan start, ali se u nekoliko zavoja našao na krivom mjestu i upao u manje incidente zbog kojih je morao odmah u boks po novo prednje krilo. S druge strane, Felipe Massa je imao fantastičan start i već se u prvom krugu našao na prvom mjestu, ispred dva Mercedesa.

Odličnu bitku za dvije niže pozicije na pobjedničkom postolju gledali smo između Nice Rosberga, Felipea Masse, Lewisa Hamiltona i Kimija Raikkonena. Drugu poziciju zauzeo je na kraju Nico Rosberg koji je u 53. krugu prošao Raikkonena. Kimi je u posljednjoj četvrtini utrke potpuno izgubio grip zbog starih guma i izgubio mjesto od Romaina Grosjeana i Felipea Masse. Tako je treću poziciju zaradio Grosjean. Promašenu taktiku u Lotusu su priznali kada su Raikkonena pozvali u boks u pretposljednjem krugu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.