UEFA: "Veliki povratak Rijeke na krilima talijanskog spasitelja"

Screenshot (UEFA)

UEFA je posvetila tekst Rijeci, hrvatskom nogometnom klubu koji se protiv velikog Stuttgarta bori za ulazak u grupnu fazu Lige Europe.

"Rijeka u Hrvatskoj ugledan klub s dobro popunjenom sobom s trofejima. Od neovisnosti zemlje, riječki klub je osvojio je dva uzastopna kupa (2005. i 2006.), te je dva puta završio na drugom mjestu u prvenstvu. Ipak, posljednjih godina došli su problemi, pa je Rijeka sezonu 2011/12. završila na 12. mjestu, jedno mjesto iznad zone ispadanja. Ipak, spasitelj je uplovio u riječku luku - talijanski poduzetnik Gabriele Volpi", stoji u uvodu teksta o klubu koji se trenutno nalazi na drugoj poziciji hrvatskog prvenstva.

"Volpi je isplatio dugove i napravio plan za budućnost. "Zaljubljen sam u Hrvatsku i volim ulagati u sport", citira UEFA.com "riječkog spasitelja".

"Stigli su novi igrači, slovenski trener Matjaž Kek i optimizam se vratio na Kantridu, a navijači su svoje igrače pjesmom odveli do trećeg mjesta prošle sezone. U ovoj sezoni imaju samo bod manje od vodeće Lokomotive, a impresivno igraju u Europa ligi gdje su zabili osam golova Prestaty Townu i izbacili Žilinu. Sada ih samo dvije utakmice dijele od grupne faze..."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.