Triler u kvalifikacijama Bahreina: Vettelu prvi pole-position sezone!

SEBASTIAN VETTEL izborio je prvu startnu poziciju za sutrašnju Veliku nagradu Bahreina na stazi Sakhir. Aktualni dvostruki svjetski prvak odvezao je najbolje vrijeme (1:32.422) i u četvrtim kvalifikacijama sezone stigao do prvog pole-positiona.

Favorizirani McLarenov dvojac (Hamilton-Button) vodio je sve do posljednje minute trećeg dijela kvalifikacija, ali onda su svi vozači krenuli u brzi krug, izuzev Fernanda Alonsa, koji je kraj treninga umjesto na stazi dočekao u boksu.

Vettel: Pobijediti u zadnjim sekundama - odličan osjećaj

Hamilton je u tim trenucima imao pole-position, ali prvo ga je skinuo Nico Rosberg, a onda i Rosberga Vettel, čije vrijeme nitko nije uspio nadmašiti: "Sjajno se osjećam, a sve ovo dugujem svojoj momčadi. Početak sezone nije bio u skladu s našim očekivanjima, ali naporno smo radili na poboljšanju bolida i sad nam se vraća. Auto je bio vrlo dobar, zadovoljan sam, i odlično je pobijediti u zadnjim sekundama za pole-position", izjavio je Vettel na press konferenciji poslije kvalifikacija.

McLarenov vozač ipak se nije dao izgurati iz prvog reda, uzeo je drugo mjesto (98 tisućinki iza Vettela) i sutra će pokušati doći do svoje prve pobjede ove sezone, nakon što je sve tri dosadašnje utrke okončao na trećem mjestu: "Moram biti sretan s ovim rezultatom, u zadnjem dijelu kvalifikacija ostvario sam najbolja vremena", kazao je Hamilton.

Ricciardo u manje od pola sekunde s najbržim

Da se Red Bull popravio, svjedoči i treće mjesto Marka Webbera. Australac, četvrti u poretku vozača, potvrdio je dobru formu i ugurao se ispred Jensona Buttona, s kojim čini drugi red.

Od ostalih vozača koji su uspjeli izboriti Q3, Nico Rosberg je bio najbolji, peti. Daniel Ricciardo (na slici) u Toro-Rossu sa zaostatkom manjim od pola sekunde imao je šesto vrijeme, a Romain Grosjean (+0.586) sedmo. Osmoplasirani Sergio Perez zaostao je gotovo sekundu (+0.972), a Fernando Alonso i Paul di Resta nisu ostvarili vrijeme u trećem dijelu kvalifikacija, pa će startati deveti odnosno deseti.

Podbačaji Schumachera i Raikkonena

Inače, prva trećina kvalifikacija donijela je veliko iznenađenje. U zadnjim sekundama, dok je sedmerostruki svjetski prvak zbog problema sa zadnjim krilom u boksu čekao rasplet, Heikki Kovalainen je s 13 tisućinki boljim vremenom izgurao Michaela Schumachera na 18. poziciju i zatvorio mu vrata drugog dijela. Schumacher će sutra u utrku krenuti sa 17. mjesta, obzirom da je Pastor Maldonado, koji je bio bolji, zaradio kaznu od pet mjesta u poretku zbog promjene mjenjača na svom bolidu.

U Q2 kockanje se obilo o glavu Kimiju Raikkonenu, koji je izvisio u posljednjim trenucima pa će sutra startati 11. Njegov momčadski kolega šampionske (2007.) sezone u Ferrariju, Felipe Massa, imao je 14. vrijeme.

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:32.422

2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +0.098

3. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.215

4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +0.289

5. Nico Rosberg (Mercedes) +0.399

6. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +0.490

7. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +0.586

8. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) +0.972

9. Fernando Alonso (Ferrari) bez rezultata

10. Paul di Resta (Force India-Mercedes) bez rezultata

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.