Treći dan Indoorsa: Veić ispao, Dodig jedva u 2. kolo, a Ljubičić razočarao protiv 105. igrača svijeta

PRVI nositelj Ivan Ljubičić razočaravajuće je poražen u drugom kolu Zagreb Indoorsa. Bolji od njega bio je 105. igrač svijeta Nijemac Michael Berrer koji je slavio s 2:0 u setovima. Ljubičić je tako zatvorio ne baš sjajni treći dan glavnog turnira, u kojem je svoj put završio i Antonio Veić, dok je Ivan Dodig jedva svladao najboljeg turskog tenisača Marsela Ilhana.

Prvi set servisom je otvorio uvjerljivo Ljubičić i ništa nije otkrivalo kako će se prvi set vrlo brzo rasplesti. Prvi rezultatu 2:2 Berrer je dva puta bolje reternirao i onda poenom s mreže došao do prve break lopte pa i gema na Ljubin servis. Berrer je sigurno osvojio svoj servis i poveo s 4:2. Iako je Ljubo pokušao na sve načine vratiti break, nije išlo i Berrer je uzeo prvi set rezultatom 6:4. U drugom setu Ljubo je opet na početku izgubio koncentraciju i dozvolio njemačkog tenisaču da mu uzme servis.

Dobar dio publike početkom drugog seta napustio je Dom Sportova tako da je i svesrdna podrška izostala. Ipak, pri rezultatu 4:3 u drugom Ljubičić je stigao do 0:30 pa i 0:40. Da ovo nije Ljubina večer pokazao je već sljedeći gem. Gubio je 0:30, vratio se na 40:30 pa na kraju opet izgubio servis. Kod 5:4 Berrer je servirao za meč, Ljubičić tri puta napucao loptu u mrežu, da bi zadnji poen loptica se odbila od mreže za zicer Berrera. Berrer će u četvrtfinalu igrati protiv Austrijanca Jurgena Melzera koji je danas uvjerljivo svladao Talijana Seppija.

Dodig uz veliku podršku publike do prve pobjede na ovogodišnjem Zagreb Indoorsu

Ivan Dodig uz velike napore svladao je svoju prvu prepreku na Zagreb Indoorsu.Protivnik mu je bio 114. igrač svijeta i prvi Turčin u TOP 100 u povijesti Marsel Ilhan, a Dodig je na koncu slavio s 2:0 u setovima, bilo je 7:6 i 7:5. U drugom kolu Dodig će igrati protiv Španjolca Garcia - Lopeza.

U prvom setu hrvatski tenisač bio je taj koji je s lakoćom osvajao svoj servis i radio konstantni pritisak na protivnikom, međutim to mu nije donijelo toliko očekivani break. U dva gema imao je break loptu, ali Turčin je dobrim servisima znao uzvratiti i zadržati servis. Prvi set odlučio se u 13. igri, a Dodig je uz pomoć publike bio nešto koncentriraniji i preciznije te je s mini breakom došao do 6:5. Servis je bio uspješan i na oduševljenje publike Dodig je uzeo prvi set.

Umjesto da vodstvo rezultira samopouzdanjem prošlogodišnjeg pobjednika, drugi set donio je sasvim drugu sliku. Ilhan je bio besprijekoran na svoj servis, a Dodig je bio taj koji je morao spašavati break lopte i to u nekoliko navrata. Ipak, servis nije izgubio, a pri rezultatu 5:5, po prvi put je ozbiljnije napao servis protivnika. Došao je do 15:40 izvanrednim forhendom, a onda je u sljedećem poenu isforsirao grešku Turčina i tako stigao do 6:5 i servisa za meč. Injekcija samopouzdanja sada je učinila svoje i Dodig je s četiri as servisa završio svoj prvi meč na ovogodišnjem Zagreb Indoorsu.

"Protiv Garcia - Lopeza ću morat puno bolje no danas"
Nakon dvoboja Dodig je bio vrlo zadovoljan pobjedom. Ova teniska godina nije mu počela najbolje, a Zagreb Indoors vidi kao lijepu priliku za povratak na staze prošlogodišnjeg uspjeha. Bio je težak meč, nakon ne baš sjajnog početka sezone. Želim zahvaliti publici na dolasku i velikoj podršci. Čast mi je što ovdje branim titulu, uvijek ću dati sve od sebe, posljednji atom snage i mogu zaista reći kako ne osjećam nikakav pritisak s obzirom da se od mene kao prošlogodišnjeg pobjednika očekuje rezultat. Idem sa srcem pa što bude", rekao je Dodig nakon pobjede protiv Ilhana.

"Stanje sa starim ozljedama je zadovoljavajuće, nadam se samo da problem neće raditi koljeno koje se javilo pri kraju meča. Što se tiče dvoboja s Garcia - Lopezom, lani smo odigrali odličan meč, a znam da će i ove godine biti jako teško. Za pobjedu ću morati igrati bolje nego danas, dodao je Dodig.

Nije opravdao povjerenje i wild card - Veić nakon poraza od Žemlje: Ovo bi mogla biti moja godina

U susretu prvog kola PBZ Zagreb Indoorsa hrvatski tenisač s wild cardom Antonio Veić, poražen je od Slovenca Grega Žemlje s 2:0 u setovima. 25-godišnji Slovenac trenutno je 121. igrač svijeta, a u drugo kolo plasirao se s dvaput po 7:6. 173. igrač svijeta Antonio Veić tako nije opravdao povjerenje organizatora, izgubivši već na samom startu.

Bio je to relativno izjednačen meč, međutim slovenski tenisač znao je zadržati koncentraciju u presudnim trenucima setova, što mu je bilo dovoljno za konačnu pobjedu. O izjednačenosti meča govori iskorištenost break-lopti (obojica jednu od pet), te broj ukupno osvojenih poena - Veić je imao jedan više (86-85).

"Osjećam kako će ovo biti moja godina"

"Žao mi je što sam toliko break prilika propustio u drugom setu, posebice što sam izgubio servis pri vodstvu 3:1. Tko zna što bi bilo u nastavku susreta da sam zadržao koncentraciju", rekao je Veić nakon susreta. "Iskreno, neovisno o ovom porazu, smatram da sam puno napredovao u odnosu na prošlu sezonu i da bi ovo mogla biti moja godina potpune afirmacije", dodao je hrvatski tenisač.

Inače, bio je ovo treći međusobni meč ove dvojice tenisača, ali prvi u ATP-u. U prethodna dva Challenger ogleda 23-godišnji Veić je izgubio oba meča s tim da nikada nije osvojio set.
U drugom kolu Žemlja će snage odmjeriti s Rusom Mikhailom Južnijem, koji je u prvom kolu svladao Ukrajinca Stakhovskog, pobjednika Zagreb Indoorsa otprije nekoliko godina.

Dodajmo kako je Ivo Karlović saznao suparnika u 2. kolu, bit će to Izraelac Dudi Sela koji je s 3-6, 6-3, 6-2 pobijedio Nijemca Andreasa Becka. U nastavku dana će Ivan Dodig odigrati meč 1. kola (suparnik je Turčin Marsel Ilhan), dok Ivan Ljubičić igra već meč 2. kola i to protiv njemačkog igrača Michaela Berrera.

Melzer se poigrao sa Seppijem: Dolazak u Zagreb pun je pogodak

Austrijski tenisač Jurgen Melzer nastavlja igrati u sjajnoj formi na Zagreb Indoorsu. Nakon uspješnih kvalifikacija i pobjede u prvom kolu protiv Nijemca Philippa Petzschnera, 41. igrač svijeta u drugom kolu svladao je Talijana Seppija s 2:0 u setovima. Melzer je slavio s 6:2 i 6:3, a Seppi gotovo da nije imao šanse.

Inače, Seppi je 42. igrač svijeta, koji je ove godine igrao četvrtfinale Dohe gdje je izgubio od Rogera Federera. Nešto slabije nastupe ubilježio je u Sydneyu te Melbourneu gdje je ispao u prvim kolima. Melzer se nije puno umorio, dvoboj protiv Seppija odradio je za nešto više od sat vremena. U trećem kolu očekuje ga pobjednik dvoboja Ivan Ljubičić - Michael Berrer, koji je na raspored danas popodne.

"Dolazak u Zagreb bio je pun pogodak", slavodobitno je izjavio Melzer protiv Seppija, iako se nagađalo kako je nezadovoljan odlukom čelništva Zagreb Indoorsa kako put u glavni turnir mora tražiti kroz kvalifikacije, umjesto da dobije wild card.

"Apsolutno podržavam stav vodstva turnira da pozivnice daje domaćim tenisačima. Mislim da zbog toga pozivnice i postoje. Meni je na kraju jako dobro došlo što sam kroz kvalifikacije podizao svoju igru", dodao je te pokušao objasniti razloge pada iz TOP 10. "Prerano sam se vratio nakon ozljede leđa. To mi tijelo nije zaboravilo i dugo sam ispaštao zbog posljedica."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.