T.J. Ford otišao u mirovinu: "Bila je ovo dobra karijera"

KOŠARKAŠ San Antonio Spursa T. J. Ford objavio je putem svog Twitter-profila vijest da se povlači u mirovinu. Podsjetimo, Ford je ove sezone odigrao dvije euroligaške utakmice za hrvatskog prvaka Zagreb.

"Službeno je. Od danas više nisam profesionalni košarkaš u NBA ligi. Pokušavam se povući na vrijeme, dovoljno sam se dugo igrao sa svojim zdravljem. Bila je ovo dobra karijera", poručio je sada već bivši razigravač Spursa.

Ford se već godinama bori s nizom ozljeda vrata i kralježnice, a posljednja u nizu, u utakmici 7. ožujka protiv New York Knicksa, bila je kap koja je prelila čašu i nagnala 28-godišnjeg igrača rođenog u Teksasu da kaže zbogom košarci.

Ford je u NBA kročio 2003. kao osmi izbor na draftu od strane Milwaukee Bucksa. Njegovu karijeru u Bucksima uglavnom su obilježile ozljede, a iako je u zadnjoj sezoni (2005./2006.) igrao u prosjeku 35 minuta i postizao 12.2 koševa. Po isteku sezone prešao je u Toronto Raptorse, s kojima osvaja Atlantic diviziju u Istočnoj konferenciji. Ubacivao je 14 poena u prosjeku, a odigrao je 75 utakmica, od čega je 71 se našao u startnoj petorci. U Raptorsima se zadržao dvije sezone, nakon čega je u zamjeni postao igrač Indiana Pacersa, za koje je u prvoj sezoni imao impresivnih 34 posto šuta za tri poena. U 2010. i 2011. također je imao problema s ozljedama, a prošle je jeseni, uslijed lockouta u NBA-u, pojačao hrvatskog prvaka, da bi se nakon samo desetak dana vratio u SAD.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.