"Švabe" hrvatskim oružjem na Rijeku: Tomislav Marić prvi pomoćnik novom treneru Stuttgarta!

Foto: Screenshot; VFB.de

THOMAS SCHNEIDER novi je trener Stuttgarta, nakon što je uprava kluba u ponedjeljak uručila otkaz Bruni Labbadiji. 40-godišnji trener potpisao je ugovor na dvije godine, a kao pomoćnike odabrao je Alfonsa Higla i bivšeg hrvatskog reprezentativca Tomislava Marića, koji je upisao 11 nastupa za Hrvatsku. 

"Thomas je idealno rješenje"

Schneider je igrao za Stuttgart od 1991. do 2003. godine. Trenersku je karijeru započeo 2007. godine u njemačkom niželigašu Dingolfingu, a zatim je 2011. godine preuzeo omladinski pogon Stuttgarta.

"Labbadia je odradio odličan posao u protekle dvije godine, ali vrijeme je za promjene. Vjerujemo da smo s Thomasom Schneiderom dobili ono što smo tražili. On ima naše potpuno povjerenje", rekao je predsjednik "Švaba" Bernd Wahler, dok je sportski direktor Fredi Bobic nadodao:

"Tražili smo nekoga iz svojih redova. Mislimo da je Thomas idealno rješenje, jer on može izvući maksimum iz ekipe. Vjerujem da smo uz Tomislava i Alfonsa još kompletniji i da ćemo zajedno isplivati iz ove krize", rekao je Bobic.

"Pobjeda protiv Rijeke kao izlaz iz krize"

Naravno, novi trener najviše je govorio o utakmici protiv Rijeke.

"Oni su snažna i ofenzivna momčad, ali naši ciljevi su poznati. Želimo ući u Europa ligu i nadam se da ćemo protiv Rijeke preokrenuti ovu izuzetno lošu situaciju u kojoj se nalazimo. Siguran sam u naš prolaz", poručio je Schneider, koji se za kraj zahvalio svojim pomoćnicima.

"Inzistirao sam na Tomislavu Mariću i Alfonsu Higlu jer njih dvojica imaju bogato iskustvo u profesionalnom nogometu, a to je nešto što meni nedostaje. Vjerujem da ćemo odlično surađivati", poručio je Schneider, koji imati vatreno krštenje u četvrtak protiv Rijeke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.