Sumnjiva uvjerljiva pobjeda Repešine Hrvatske: Ciprani traže istragu!

JE LI utakmica Hrvatske i Cipra u kvalifikacijama za Eurobasket odigrana 18. kolovoza bila namještena, pitaju se ciparski mediji.

Sumnju je pobudila završnica utakmice 1. kola koju je Hrvatska dobila s 93:38. Hrvatska je napravila seriju 28-3 u posljednjoj četvrtini, u koju su ušli sa 30 koševa prednosti, i na kraju završili sa +55. Utakmica se igrala u Makarskoj, a na tribinama su sjedili i predsjednik HKS-a Danko Radić te Petar Skansi, ministrov zamjenik za sport.

Visoke uplate na poraz s više od 50 koševa

Ciparski mediji pišu kako su kladionice tog dana primile visoke uplate na pobjedu Hrvatske s više od 50 koševa prednosti.

Neki sumnjaju u navode o namještanju ukazujući na veliku razliku u kvaliteti hrvatske i ciparske košarke, koja se pokazala i u drugoj utakmici u Nikosiji. Hrvatska je tada pobijedila sa "samo" 49 koševa razlike iako je u posljednjoj četvrtini napravila još veću seriju nego u prvoj utakmici 33-2.

"Osim namještanja, drugo moguće objašnjenje je da sve zemlje ne igraju košarku na jednakoj razini te da je FIBA-ina politika bacanja svih u isti lonac više naštetila igri nego što je pomogla njenom razvoju", piše TalkBasket.net.

Kapetan Cipra traži Savez da pokrene istragu

Inače, Hrvatska je kvalifikacije završila s osam pobjeda iz osam utakmica, dok je Cipar upisao same poraze.

Glasine o namještanju ipak su podigle prašinu i ciparski Savez mogao bi pokrenuti i službenu istragu.

Kapetan ciparske reprezentacije Panagiotis Trisokkas želi da spekulacije što prije završe. Novinarima je rekao: "Ne možemo ignorirati optužbe. Ali, kategorički tvrdim da se niti jedan igrač iz ove ekipe nije kladio. Pozivam svakoga tko sumnja neka provjeri račune igrača i neka se uvjere. Tražim od Saveza da pokrene istragu. Ako je netko kriv, bit će izbačen iz momčadi".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.