Spektakl u Riju: Ronda nokautirala Correiju u 34 sekunde, Rua opet porazio Lil` Noga

Foto: Fightsite

RONDA ROUSEY obranila je UFC pojas fantastičnim nokautom u samo 34 sekunde protiv Bethe Correije u borbi večeri na UFC 190 u Rio de Janeiru.

Ronda je od prve sekunde jurnula na Correiju i nokautirala ju nakon samo 34 sekunde. Zaredala je jake udarce u glavu i tijelo, pogodila ju koljenom, a onda ju srušila udarcem u glavu i izazvala ovacije rasprodane arene u Rio de Janeiru.

Correia je najaljivala iznenađenje, ali Ronda je još jednom dokazala svoju veličinu i u žestokoj razmjeni udaraca ostala gotovo neokrznuta. Već ranije je UFC najavio da će sljedeća Rondina izazivačica biti Miesha Tate.

Ronda je šesti put zaredom nokautirala svoje protivnice i to je treći najdulji niz u UFC povijesti.

Rua pobijedio Lil` Noga 10 godina nakon okršaja u PRIDE-u

U revanšu deset godina nakon velike pobjede u PRIDE-u Mauricio Rua još jednom je porazio Antonia Rogeria Nogueiru jednoglasnom sudačkom odlukom.

U prvoj rundi Lil` Nog je zadao snažan udarac Shogunu, u drugoj je Rua bio u prednosti, a u trećoj rundi Rua je dvaput pogodio Noga middle kickom u tijelo, u posljednjoj minuti ga je uspio srušiti, ali Nogueira ga je iznenadio i pokušao ugušiti. Shogun se izvukao u posljednjim sekundama i odnio pobjedu sudačkom odlukom. Sva tri suca dodijelili su 29:28 za Ruu, koji je sada na 23 pobjede i 10 poraza. Lil` Nog je na 21-7.

Rua je nakon borbe priznao: "Osjetio sam taj udarac u prvoj rundi, ali znao sam da se moram vratiti. Znao sam da će biti spreman, on je dobar borac".

Struve poslao Minotaura u povijest

Još jedan težak poraz doživio je i Antonio Rodrigo Nogueira. Bivši PRIDE i UFC prvak teške kategorije poražen je od Stefana Struvea jednoglasnom odlukom sudaca. To mu je četvrti poraz u posljednjih pet borbi i čini se da se legenda na ovom borbom oprostila od UFC-a.

Na početku borbe Nogueira je uhvatio Struvea u klinč, iz kojeg se ovaj brzo izvukao i zaredao niz udaraca Brazilcu pred njegovim brojnim fanovima. U drugoj rundi domaća ikona imala je priliku ugušiti Struvea, koji se ipak lako izvukao i još jednom uzvratio za sigurnu prednost na sudačkim listićima. Prva mu je to pobjeda još od 2012. godine.

Nakon eventa Dana White je potvrdio da se Nogueira više neće boriti, ali mu nudi posao u UFC-u.

Bigfoot se vratio nokautom

U Riju je nastupio još jedan veteran, Antonio Bigfoot Silva i upisao svoju prvu pobjedu od 2013. godine nokautiravši Soa Paleleija u drugoj rundi.

Palelei je rušio Silvu u prvoj rundi i ground-and-poundom ga držao u šaci, no Bigfoot se vratio pa koljenima i aperkatom uspio nokautirati Australca nakon 41 sekunde u drugoj rundi.

"Bio sam u lošoj seriji, nakon dva poraza ovdje u Brazilu, trebao sam nagraditi ovu publiku dobrom pobjedom. Vratio sam se u punoj snazi", rekao je Bigfoot nakon pobjede.

Gadelha izborila revanš za pojas u slamki

Jessica Augilar debitirala je u UFC-u protiv Claudije Gadelhe u borbi za status izazivačice u slamka kategoriji. Nošena podrškom svojih navijača Gadelha je slavila jednoglasnom odlukom nakon što je u drugoj rundi snažnim udarcem desnicom prisilila Aguilar na povlačenje i u nastavku ju rušenjima i dobrom obranom držala pod kontrolom. Gadelha je tako izborila borbu za naslov i revanš protiv aktualne prvakinje Joanne Jedrzejczyk.

Glaico Franca osvojio naslov u lakoj

Glaico Franca osvojio je TUF naslov u lakoj kategoriji pobjedom submissionom protiv Fernanda Bruna u trećoj rundi.

Franca je bolje otvorio borbu i dominirao kroz prvu i drugu rundu, pa je Brazilac u treću ušao agresivnije ali ubrzo ga je borac iz Shogun Teama gušenjem prisilio na odustajanje. Franca je sada na 14 pobjeda i 3 poraza, dok Bruno ima skor 16-3.

Maia zaustavio Magnyjev sjajni niz

Demian Maia osvojio je bonus za svoju sjajnu predstavu i pobjedu protiv Neila Magnyja i prekinuo njegov niz od sedam pobjeda. 37-godišnji Maia nije izgledao uvjerljivo na početku borbe, ali je u parteru iskoristio svoju težinu i zaredao niz udaraca te pokušaja "armbara" te izmorio protivnika prije nego što ga je u drugoj rundi gušenjem prisilio na tapkanje.

S trećim slavljem zaredom Maia je Magnyju pred nosom oteo priliku za borbu za titulu i nada se da će se njegovo ime sada naći među izazivačima u velter kategoriji.

Cummins prekidom pobijedio Cavalcantea

Patrick Cummins je porazio domaću zvijezdu Rafaela Cavalcantea nokautom u trećoj rundi. Dominirao je veći dio borbe, ali imao i velikih problema zbog udaraca koje mu je zadavao "Feijao". Zbog hematoma na Cumminsovom licu i jakog krvarenja iz nosa sudac je zaustavljao borbu u drugoj rundi, ali Amerikanac je ipak uspio prvo iscrpiti, a onda i dotući Brazilca laktovima nakon 45 sekundi u trećoj rundi kada je sudac zaustavio borbu.

 

Main card

Ronda Rousey def. Bethe Correia - KO (R1 0:34)
Mauricio Rua def. Antonio Rogerio Nogueira -  jednoglasna odluka sudaca
Gianco Franca def. Fernando Bruno - SUB (R3 4:46)
Reginaldo Vieira def. Dileno Lopes - jednoglasna odluka sudaca
Stefan Struve def. Antonio Rodrigo Nogueira - jednoglasna odluka sudaca
Antonio Silva def. Soa Palelei - TKO (R2 0:41)
Claudia Gadelha def. Jessica Aguilar - jednoglasna odluka sudaca

Undercard
Demian Maia def. Neil Magny - SUB (R2 2:52)
Patrick Cummins def. Rafael Cavalcante - TKO (R3 0:45)
Warlley Alves def. Nordine Taleb - SUB (R2 4:11)
Iuri Alcantara def. Leandro Issa - jednoglasna odluka sudaca
Vitor Miranda def. Clint Hester - TKO (R2 2:38)
Guido Cannetti def. Hugo Viana - jednoglasna odluka sudaca

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.