Slovenci na Poljudu: "Dinamo je najveći, ali Hajduk se poštuje"

Foto: Dalmatinskiportal

UZVRATNI dvoboj drugog pretkola Europa lige između Hajduka i Kopra najavili su gostujući trener Rodolfo Vanoli i kapetan Guberac.
 
"U Splitu se cijelo vrijeme osjeća miris nogometa"
 
"Drago mi je što smo tu i ponosni smo što ćemo sutra braniti čast Slovenije kao posljednji predstavnik naše zemlje u Europi. To je jedna zadaća više za nas i jedva čekamo da susret počne. Također nas veseli što smo došli u jedan sportski grad, u kojem se cijelo vrijeme osjeća miris nogometa", rekao je Vanoli.
 
"Ponovit ću ono što govorim već nekoliko dana. U Split nismo stigli kao turisti niti se ovdje mislimo odmarati. Vjerujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu te ostvariti dobar rezultat".
 
U Koper se posljednjih godina jako puno ulaže, a Slovenci ističu kako su s razlogom u ovom situacije te kako se napokon isplaćuje sav uloženi trud i novac.
 
"Glupo je pitati hoćemo li igrati bunker"
 
"Nitko nam nikada nije ništa poklonio. Do ove utakmice smo stigli jer smo to zaslužili. Osvojili smo slovenski Kup preko Celja, slavili smo u Superkupu protiv prvaka Maribora, prošli smo prvo pretkolo EL, a i slavili smo u prvom susretu protiv Hajduka."
 
"Predsjednik kluba puno je novca uložio posljednjih godina, a igrači su dali cijele sebe u napredak kluba. Drago mi je da su se stvari pomalo pokrenule i da se sve vraća malo po malo."
 
Na pitanje smatra li kako će opet najjače oružje njegove momčadi biti prekidi, Vanoli je odgovorio da je najjače oružje Kopera glad za pobjedama: "Korneri i slobodni udarci sastavni su dio igre i to ne bi posebice izdvajao. Također, glupo je pitanje hoćemo li igrati bunker. Sudjelovati u nogometnim utakmica ne podrazumijeva samo napadati se i braniti već igrati, a pobjeđuje onaj koji napravio manje grešaka."
 
Kapetan Guberac: Dinamo je najveći hrvatski klub, ali poštujemo i Hajduk
 
Riječ je potom dobio kapetan slovenske momčadi Ivica Guberac.
 
"Smatram da je Hajduk pod većim pritiskom. Mi smo na svom stadionu ostvarili pobjedu i ovdje to namjeravamo braniti. Šteta jedino onog gola Nižića. U svakom slučaju došli smo u Split odigrati jednu dobru utakmicu. Puni smo samopouzdanja...
 
"Poštujemo Hajduk, ali nikog se ne bojimo. Meni je osobno drago što ćemo igrati u vatrenoj atmosferi. Možda će biti teško početnih nekoliko minuta kada će Hajdukovci na krilima navijača napadati u nekoj stihiji, ali to će, vjeruje, vrlo brzo splasnuti."
 
"Vidjeli smo Hajduk na djelu i sve njegove kvalitete, no pokazali smo već da znamo kako ih pobijediti. Je li ovo najveća utakmica u mojoj karijeri? Ne, bile su to one protiv Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Dinamo je ipak najveći hrvatski klub".
 
"Što se tiče nedjeljnog derbija Hajduka i Split, ne vjerujem da će naš susret puno nalikovati tome. Europski dvoboji i prvenstveni nemaju baš puno zajedničkog tako da se ne zavaravamo da će Bijeli tako malo riskirati", za kraj će.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.