Sjajni Bogdanović i Teletović srušili prvake

 Foto: Guliver Image/Getty Images

BROOKLYN NETSI ostvarili su najveću pobjedu u ovoj NBA sezoni. Na svom parketu svladali su aktualne prvake San Antonio Spurse sa 95:93 nakon produžetka.
 
Bogdanović nakon trijumfa protiv Spursa otkrio zašto Netsi igraju sve bolje
 
Nakon dva pogođena slobodna bacanja Derona Williamsa Brooklyn je vodio tri poena razlike sedam sekundi do kraja, a utakmicu je u produžetak odveo Danny Green koji je pogodio tricu za 88:88.
 
Imao je Joe Johnson pokušaj za pobjedu dvije sekunde prije kraja, ali je promašio. U produžetku su Netsi prvi poveli i do kraja sačuvali prednost, uglavnom preciznim izvođenjem slobodnih bacanja. Spursi su nakon izgubljene lopte Bojana Bogdanovića imali napad za pobjedu, ali Manu Ginobili nije pogodio tricu.
 

 
Sjajnu utakmicu odigrao je hrvatski košarkaš Bogdanović, koji je za pobjedničku momčad postigao 14 poena. Bogdanović je "povukao" u trećoj četvrtini u kojoj je postigao dvanaest poena u preokretu Brooklyna. Na parketu je proveo 34 minute, imao deset šuteva, te osam skokova. Ovo mu je četvrta najefikasnija utakmica u NBA karijeri. 
 
 

 
Najbolji u Netsima bio je Mirza Teletović. Bosanskohercegovački košarkaš je dobio priliku u početnoj petorci umjesto veterana Kevina Garnetta, te je postigao 26 poena uz rekord karijere od 15 skokova. Teletović je pogodio pet od sedam trica. 
 

 
Ovo je Brooklynu osma pobjeda u sezoni kojom su Bogdanović i društvo zadržali osmo mjesto Istoka, posljednje koje vodi u doigravanje.
 
Branitelji naslova doživjeli su peti poraz, te je prekinut njihov niz od osam pobjeda zaredom. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.