Sedmi igrač po broju nastupa u Premierligi: Phil Neville otišao u mirovinu

Foto: Getty images

NEKADAŠNJI reprezentativac Engleske i dojučerašnji suigrač Nikice Jelavića na Goodison Parku, 36-godišnji Phil Neville objavio je jučer kraj igračke karijere.

Prisjetimo se, još u travnju, nakon osam godina provedenih u Evertonu, Neville je objavio kako napušta klub iz Liverpoola da bi desetak dana po završetku prvenstva potvrdio kako namjerava objesiti kopačke o klon.

Phil Neville karijeru je počeo u dresu Manchester Uniteda s kojim je osvojio šest naslova prvaka Engleske i Ligu prvaka. U međuvremenu je nastupao i za Gordi Albion, skupivši 59 nastupa za nacionalnu selekciju.

Bio je svojevrsna legenda Premierlige, jer je u proteklih 15-tak godina skupio čak 505 nastupa u elitnom engleskom nogometnom razredu, čime je zasjeo na sedmo mjesto svih vremena, iza Carraghera, Heskeya, Speeda, Lamparda, Jamesa i Giggsa.

Bivši engleski nogometni reprezentativac i donedavni suigrač hrvatskog napadača Nikice Jelavića u Evertonu, Phil Neville (36), objavio je kraj igračke karijere.


"Prije tri tjedna činilo se kao da cijeli svijet ide u mirovinu. Tada sam pomislio, neću uskočiti u taj vagon. Želio sam otići na glađi, mirniji način. U mom srcu znao sam po objavi da odlazim iz Evertona kako više neću igrati niti na jednoj razini", rekao je.

"Stvar koja će mi najviše nedostajati je 4. srpnja, dan kada bi se Everton trebao vratiti predsezonskim treninzima. Volio sam taj dan, živio sam za njega, za ponovno okupljanje s dečkima", dodao je.

"Imam dva puta, jedan je raditi za medije, a drugi je posvetiti se trenerskom poslu. Imam ponude na obje strane. Razmislit ću i vidjeti", za kraj će Neville, koji je u procesu dobivanja UEFA-ine A licence.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.