Schumacher: Bio bih u vrhu da nisam imao toliko nesreće

POSLIJE šest utrka ove sezone Michael Schumacher ima samo dva boda na kontru (dvaput je bio 10.), uz četiri odustajanja.

Jasno, učinak je to kojim sedmerostruki svjetski prvak i najbolji u povijesti Formule 1 nikako ne može biti zadovoljan. Nitko toliko puta kao Schumacher nije odustao ove sezone, a legendarni Nijemac tvrdi da bi bio prvi vrhu redoslijeda da nije imao niz pehova na stazi.

"Pa, postoji računica po kojoj sam mogao biti pri samom vrhu da nisam imao toliko nesreće. Naravno, to je priča o tome što bi bilo, kad bi bilo, ali, primjerice, na zadnjoj utrci, Velikoj nagradi Monaka, sam morao startati prvi i uzeti veliki broj bodova", ističe Schumacher koji je zbog sudara s Brunom Sennom na Velikoj nagradi Španjolske dobio u Monaku kaznu od pet mjesta na startu, pa je krenuo šesti.

Ovo mu je treća sezona od povratka iz mirovine, a još se nijednom nije uspio popeti na postolje: "Naravno da se ne mogu uplesti u sam vrh ove sezone, ali i dalje imam itekako veliku želju za pobjedom", dodao je.

Nešto dobro za njega bi se moglo dogoditi na Velikoj nagradi Kanade, gdje je u povijesti pobjeđivao čak sedam puta.

"Ne znam koji je razlog što mi odgovara ta utrka. Možda zbog toga jer sam majstor velikih brzina u zavojima, a to tamo itekako dolazi do izražaja", za kraj će Schumi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.