Ronaldo dolazi, Sevilla drhti: Cristiano je na dva zadnja gostovanja kod Rakitića utrpao sedam komada!

CRISTIANO RONALDO je u samo tri godine uzduž i poprijeko "preorao" Španjolsku svojim golovima. Portugalski kralj Santiago Bernabeua zaveo je starhovladu širom zemlje: Osim na Realovom stadionu, postigao je 56 golova na ostalim terenima u Španjolskoj.

Njegov potpis nose mreže na 24 stadiona u 20 različitih gradova, ali najsvježiji biljezi su oni na Sanchez Pizjuanu, koji posebno bole Sevillu: Ronaldo je u posljednje dvije kaznene ekspedicije u Andaluziji, zabio čak sedam golova!

Ukupno je u sedam utakmica protiv Seville postigao devet golova, ali posebno mu "leži" njen stadion. Prve sezone u Realu (09/10) Sevilla je još imala sreće, jer je prvenstveni nastup tamo propustio zbog ozljede, a u Kupu je zabio Benzema, ali nakon toga, više nije imao milosti.

U bolnom sjećanju navijača Rakitićevog kluba ostaju dvije domaće katastrofe koje im je Ronaldo donio na njihovom stadionu: Real je 2010/11 i prošle, 11/12 sezone, Sevillu na Pizjuanu razbio s identičnih 6:2. U prvom debaklu Ronaldo je sudjelovao sa četiri, u drugom s tri gola.

Osim što je Sevillin stadion Realova i njegova omiljena streljana, služi im i kao zaletište za rušenje rekorda i hvatanje samopouzdanja: Pretprošle sezone Ronaldo je upravo tamo počeo fantastičan niz od 11 goova u posljednja četiri prvenstvena kola i tako preskočio Messija kao najbolji strijelac Primere.

A prošlosezonskih 6:2 u Sevilli bilo je ne samo savršen lijek za tada recentni poraz od Barcelone, nego i početak niza od Realovih 11 uzastopnih pobjeda, kojim je Barci oduzeo titulu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.