Reja: Morosini je imao pred sobom veliku budućnost

SMRT Permarija Morosinija na utakmici Serie B između Pescare i Livorna šokirala je nogometni svijet. Mnogi talijanski nogometaši i treneri su se oglasili kako bi izrazili sućut njegovoj obitelji.

Interova braniča Andreu Ranocchia teško je pogodila smrt dobrog prijatelja i suigrača iz mlade reprezentacije Italije koji je kao tinejdžer ostao bez roditelja, a izgubio je i brata.

"Jako sam tužan. Njegova smrt ostavlja ogromnu prazninu", rekao je Ranocchia za klupsku web stranicu iz Udina gdje je Inter trebao igrati protiv momčadi Udinesea.

Zanetti: Šokirani smo!

"Svi smo doista šokirani s tim što se dogodilo Morosiniju i jako mi je žao. Naravno da je odgoda svih utakmica ispravna. Moje misli i one od svih mojih suigrača su trenutno s njegovom obitelji", izjavio je kapetan Intera Javier Zanetti.

Oglasio se i veznjak Juventusa Claudio Marchisio koji je poznavao preminulog Morosinija.

"Ne znam što da kažem. Izgubiti kolegu i prijatelja tek tako. Bio je sjajan momak. Nastupali smo zajedno u mladoj reprezentaciji, igrali jedan protiv drugoga u mlađim kategorijama. Zaista će mi mnogo nedostajati", rekao je Marchisio.

Vratar Pescare Luca Anania bio je s Morosinijem jučer na terenu: "Kada je sudac prekinuo utakmicu sve nam je bilo jasno. Bili smo šokirani. Tak kasnije sam saznao da taj sjajni momak nije imao roditelje."

Prandelli: Nisam zabrinut zbog smrtnih slučajeva u sportu

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli nije zabrinut zbog sve učestalijih srčanih napada na nogometnim terenima:

"Odluka o zaustavljanju prvenstva je odluka zdravog razuma i ljudskosti, ali ja nisam zabrinut zbog svih ovih smrtnih slučajeva u svijetu sporta. To su samo pojedinačni slučajevi, statistika pokazuje da tu nema ništa alarmantno."

Bivši Hajdukov trener, a danas trener Lazija, Eduardo Reja smatra da je ispravna odluka da se obustavi nogomet u Italiji ovoga vikenda.

"Pametan potez je što se ne igra nogomet ovog vikenda. Nisam osobno poznavao Morosinija, ali kad sam bio u Napoliju pratili smo ga zbog njegovih nogometnih kvaliteta. On je imao veliku budućnost pred sobom. Ovo je velika tragedija, posebno u periodu od nekoliko godina izgubiti oba roditelja i brata. Ja se borim da pronađem riječi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.