Prvaci otvorili Euro pobjedom: Španjolska jača od Slovenije i njenih navijača

FUTSAL reprezentacija Španjolske pobijedila je Sloveniju na otvaranju Europskog prvenstva u zagrebačkoj Areni sa 4:2. Utakmicu je na tribinama pratilo pet i pol tisuća navijača. U skupini B još se nalazi momčad Ukrajine.

> Live: Hrvatska i Rumunjska bez golova na poluvremenu

Slovenci su s velikim ambicijama stigli na svoje treće europsko prvenstvo, ali protiv Španjolske su se nadali barem minimalnom porazu kako bi u slučaju remija s Ukrajincima i očekivanog slavlja Španjolske u drugoj utakmici imali prednost u lovu na drugo mjesto. No, osim dvojice debitanata nitko nije uspio pronaći put do mreže Luisa Amada.

Miguelin je zabio za vodstvo aktualnih prvaka tek u 15. minuti utakmice. Dvije minute kasnije Alen Fetič je izjednačio, ali nakon odmora u drugom dijelu Španjolci su odlučili brzo dovršiti posao. Pritisak nisu popuštali sve dok nisu imali sigurnih 4:1. Aicardo je zabio za novo vodstvo, a napadač španjolskog prvaka Barcelone Torras dodao još dva gola. Slovenci su, nošeni glasnom podrškom s tribina više od dvije tisuće svojih navijača uspjeli smanjiti pogotkom Roka Mordeja.

"Španjolci su profesionalci, treniraju dvaput dnevno, a mi nakon posla"

Slovenski izbornik Andrej Dobovičnik nakon utakmice je rekao:

"Španjolci su dokazali da su jedna od najboljih ekipa na svijetu. Hvala navijačima što su nas došli podržati i pozivam ih da dođu u četvrtak na utakmicu s Ukrajinom".

"Odlučila je fizička sprema. Nestalo nam je snage, pala nam je koncentracija i Španjolska je to znakla iskoristiti", dodao je Dobovičnik.

Razliku između slovenskog i španjolskog futsala najbolje je opisao Alen Fetič, strijelac prvog gola.

"Sretan sam zbog pogotka, ali izgubili smo. Oni su profesionalci, presnažni su za nas. Treniraju dvaput dnevno, a mi tek nakon posla. Protiv Ukrajine ćemo ići na pobjedu", rekao je Fetič, prenosi Siol.net.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.