Prost o Vettelu: Vjerojatno će me i prestići jednog dana

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ALAIN PROST komentirao je mogućnost da njegova četiri naslova svjetskog prvaka uskoro budu izjednačena od strane Sebastiana Vettela. Nakon VN Monaka na kojoj je Vettel još povećao svoju prednost pred Kimijem Raikkonenom, i to s 4 na 21 bod, Prost je rekao:

"Zašto da se brinem o situacijama na koje ne mogu utjecati? Vjerojatno će me i prestići jednog dana. Kad sam izgubio rekord po broju pobjeda u utrkama od Michaela Schumachera to je bilo posve drukčije. Nisam bio sretan zbog toga. Jednom kad ste na vrhu, tamo želite i ostati. Sad mi je svejedno jesam li drugi, treći ili četvrti najuspješniji vozač.”

Priznao je da Vettela vrednuje izuzetno visoko:

"U prošlosti se govorilo da može pobjeđivati samo s vrha. Ali eto, prošle godine je dokazao da se može boriti kroz poredak. Razgovarao sam s njim prošlog ljeta kada je Fernando bio daleko ispred njega na tablici. Rekao sam mu ‘Možeš li ga stići?’, a on je odgovorio ‘Da, naravno’. To je nešto što samo odličan vozač može reći”, dodao je Prost.

Međutim, Francuz kao prepreku vidi odnos između Vettela i Webbera unutar Red Bulla.

"Ja sam izgubio titulu 1990. zbog Nigela Mansella. Rivalstvo unutar momčadi može poremetiti stvari. Ako se netko bori za titulu protiv vas, je li on zaista vaš prijatelj? Moje iskustvo kaže suprotno.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.