Primorac pred svoje sedme Olimpijske igre: "Ne idem kao turist, sve je moguće"

PEDESET je dana ostalo do početka Olimpijskih igra u Londonu. Hrvatska delegacija zasad broji 80-ak sportaša, a može se očekivati da konačna brojka dođe i do stotke.

Hrvatska će u Londonu imati prvog predstavnika u mačevanju nakon daleke 1936. godine. Bit će to floretaš Bojan Jovanović.

"Dokazao sam samome sebi i drugima da mogu i sada idem na Olimpijske igre. Ne bih volio prognozirati nikakav plasman jer mi to baca lošu karmu ali nikad se ne zna, možda danas, sutra budem vlasnik neke olimpijske medaje. Vidjet ćemo", ističe Jovanović.

Zoran Primorac u Londonu će nastupiti na svojim sedmim Olimpijskim igrama. Daleke 1988. u Seoulu osvojio je srebro, a sada u svojoj 44. godini vjeruje da se može upustiti u borbu za nova odličja.

"Ja ne želim ići u London kao turist nego stvarno želim pokušati odigrati jedan dobar turnir kao što je to bilo u Pekingu. Samim time bolja je situacija nego u Pekingu jer u pojedinačnoj konkurenciji mogu biti samo dva Kineza, dva Koreanca, što je ustvari dobro i ako ću imati dobar ždrijeb i ako će mi se poklopiti dobra forma, onda se svašta može dogoditi", kaže Primorac.

London mu možda i neće biti završna olimpijska postaja u karijeri. 2016. i igre u Riju zvuče dosta primamljivo.

"Nema ljepše stvari nego završiti karijeru na Olimpijskim igrama u Riju", uz smijeh poručuje naš iskusni stolnotenisač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.