Predsjednik Atalante preuzima skrb o Morosinijevoj sestri

PREDSJEDNIK talijanskog prvoligaša Atalante Antonio Percassi obećao je kako će se brinuti o tjelesno hendikepiranoj sestri preminulog nogometaša Piermarija Morosinija do kraja njezinog života.

Nesretni je 25-godišnji vezni nogometaš preminuo na putu prema bolnici, nakon što je kolabirao na na travnjaku u 31. minuti subotnje utakmice Serije B između domaće Pescare i njegova Livorna, u kojem je igrao na posudbi iz Udinesea.

Oba je roditelja Morosini izgubio prije svog 18. rođendana, a njegov brat-invalid počinio je samoubojstvo nedugo nakon toga. Ostala je nakon toga nogometašu jedino starija sestra, također tjelesno hendikepirana, o kojoj se Morosini brinuo tijekom cijele profesionalne karijere.

Iz Udinesea su u nedjelju objavili da će nastaviti brinuti o Morosinijevoj bolesnoj sestri. U ponedjeljak su otvorili fond za prikupljanje sredstava kojima bi pomagali boravak Morosinijeve sestre u domu u Bergamu, rodnom gradu nesretnog nogometaša.

Morosini je karijeru počeo u mladim uzrastima momčadi Atalante, prije preseljenja u Udinese 2005. godine.

Klub iz Udina objavio je kako je prekinuo inicijativu za prikupljanje novca za Morosinijevu sestru Mariju Carlu s obzirom da je predsjednik Atalante obznanio da će preuzeti skrb o njoj.

Ljudi iz Udinesea će kontaktirati sve one koji su već uplatili novac i pitati ih žele li povrat novca ili će ga svejedno poslati Mariji Carli. Isto tako, svatko ko je donirao novac bit će pozvan na utakmicu između Udinesea i Intera koja je na rasporedu 25. travnja.

Na stadionu u Livornu tisuće navijača oprostile su se od Morosinija, a pogreb će biti u četvrtak u Bergamu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.