Otkrivamo kako je Modrić postao igračka u sudaru taština Malog i velikog Mourinha

OD IZVORA bliskom Villasu-Boasu stigla je interesantna priča koja otkriva neke pozadinske detalje višemjesečne sage prelaska Luke Modrića na Santiago Bernabeu.

Priča glasi da se Andre Villas-Boas i Mourinho baš i ne podnose. Stvar je otišla daleko, jer trener Tottenhama, koji je s katastrofalnim učinkom trenirao i "Mourinhov" Chelsea, vjeruje da "Mourinho želi kupiti Modrića samo da mu napakosti" i u korijenu sreže njegove ambicije i rezultatske aspiracije za kormilom londonskog kluba.

Upravo zbog toga prelazak hrvatskog reprezentativca u madridski Real traje gotovo dva mjeseca, jer ne radi se tu samo o običnom transferu između dva kluba, već i o privatnim igrama kojima se dva trenera bave u slobodno vrijeme.

Nije Daniel Levy jedina prepreka Modrićevom odlasku u Madrid, Levy Modrića želi što prije prodati. Ključ je Villas-Boas koji se kune da Mourinho ne treba Modrića jer on kao nema mjesta u prvoj momčadi kraljevskog kluba. Evo što je rekao našem izvoru...

"Uvjeren sam kako Mourinho ne treba Modrića,  već ga da me sjebe"

"Jesi li vidio kakve je igrače kupovao Jose Mourinho otkako je stigao u Madrid. To su sve atlete svjetske klase, a jedini igrač koji odudara od tog tipa je Mesut Ozil. Mourinhu ne trebaju dva takva igrača, a treba biti realan i reći kako je Ozil ipak bolji igrač".

"Nitko me ne može uvjeriti da ga ne kupuje iz hira, samo da me sjebe. Španjolski novinari ga pravdaju tezama kako bi Luka trebao igrati više u sredini terena. Gdje? Pokraj Khedire, Xabija Alonsa ili Diarre. Ma nema šanse, Modrić bi jedino mogao zaigrati kada bi Real drugo poluvrijeme hvatao rezultat".

Mourinha tražio da preko veze spusti cijenu Moutinhu

Potom je otkrio na koji je način želio testirati Mourinhove namjere i vidjeti koliko ovaj zapravo želi hrvatskog veznjaka.

"Poručio sam Mourinhu da ukoliko želi Modrića, preko svog uglednog agenta Jorgea Mendesa kontaktira čelnike Porta i Pinhasa Zahavija, inače Moutinhovog menadžera, kako bi klub s Dragaa smanjio svoje zahtjeve. Porto je tražio 40 milijuna eura za Moutinha, jedinog veznjaka koji na pravi način može zamijeniti Modrića."

Villas Boas je bio spreman ponuditi oko 25 milijuna eura, na koliko se i procjenjuje igrač Porta, međutim do dogovora nije došlo. Mourinho nije pomakao ni prstom da Portugalci smanje potraživanja, a Luka Modrić se korak bliže primakne Realu. Da pojasnimo, trener Pijetlova je od prvog dana ustrajao u ideji kako Modrić ne može napustiti White Hart Lane dok ne bude imao adekvatnu zamjenu.

Ni Mourinho nije toliko lud da bi dao 40 milijuna eura samo zbog hira



Kada je shvatio da od transfera Moutinha neće biti ništa, Villas-Boas je zaigrao na drugu kartu. Tražio je od Daniela Levyja da licitira s Madriđanima, uvjeren kako ni Jose Mourinho nije toliko lud da isplati preko 40 milijuna eura za igrača koji će dobar dio utakmica grijati klupu. Tottenham je po njegovim uputama stalno dizao cijelu, pokušavajući naći cifru zbog koje će Mourinho odustati od svega.

Iako uvjeren da se radi o igrici, trener Tottenhama je postavio konačne uvjete. 35 milijuna eura sada plus dodatnih šest milijuna eura, ukoliko Modrić u sljedeće tri sezone odigra preko 60 utakmica. "Pa ako me i želi upropastiti, nek onda barem zaradimo kako treba, 41 milijun eura je ogroman novac", rekao je Villas-Boas našem izvoru, koji je potvrdio kako je nakon Moutinha, novi Portugalčev pik Miralem Pjanić.

"A što ako Mourinho odustane? Ostaje mi igrač praktički beskoristan na početku sezone", još je jedna Boasova misao.

Možda u ovom trenutku već zna kakav će biti rasplet...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.