Ništa od obrane zagrebačkog zlata: Hrvatska prije četvrtfinala ispala s Eura!

REZULTATI posljednjeg kola (očekivano) se nisu poklopili i hrvatska vaterpolo reprezentacija na Europskom prvenstvu u Eindhovenu neće se boriti za medalje!

Svoj dio posla na putu prema četvrtfinalnom razigravanju naši su protiv Španjolske odradili uz dosta problema - završilo je tijesnom pobjedom i preostalo je nadati se da će ili Srbija uzeti bod Crnoj Gori ili Rumunjska učiniti to isto protiv Njemačke.

Utopistički se nadati, kako je poručio Ratko Rudić čim je postalo jasno da je Srbija sigurna na prvoj poziciji prije utakmica zadnjeg kola. Naravno, stari lisac bio je u pravu, ali nada u poštenje ui pozitivan rasplet ipak je tinjala...

Uzalud se uzdali u Srbe

Sve dok Crnogorci protiv Srba nisu zagospodarili bazenom kao da igraju protiv Turske ili Nizozemske, a ne s reprezentacijom koja je u Eindhovenu pokazala daleko najviše, i koja će, ako ne bude nepredviđenih događaja, naslijediti naše na krovu Europe.

Crnogorci su protiv neprepoznatljivih Srba stvorili na početku utakmice prednost, koju su bez većih problema držali i do kraja utakmice povećali na konačnih 11:7. Tri prve violine u srpskoj reprezentaciji imale su očajan dan - Udovičić, Prlainović i Filipović potrošili su ukupno 14 lopti za dva gola što bi u normalnim okolnostima svakako zabrinulo izbornika Srbije Dejana Udovičića.

Rumunji junački pali protiv Nijemaca

Za razliku od Srba, Rumunji su s protiv Njemačke odigrali s puno žara ne bi li došli do prvog boda, ali nisu uspjeli - Nijemci su slavili 10:9 i izgurali naše u borbu od sedmog do desetog mjesta (Hrvatska i Njemačka su poravnate na trećem mjestu, ali zbog pobjede u međusobnom susretu Nijemci imaju prednost).

Tu će Hrvatska prvu utakmicu igrati protiv petoplasirane reprezentacije iz skupine A (Makedonija ili Nizozemska) te zadnje momčadi iz grupe u kojoj su bili naši - Rumunjske.

Hrvatska  - Španjolska 11:10

Crna Gora - Srbija 11:7

Njemačka - Rumunjska 10:9

Redoslijed: 1. 1. Srbija 12, 2. Crna Gora 10, 3.Njemačka 9, 4. Hrvatska 9, 5. Španjolska 4, 6. Rumunjska 0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.