Nikad brojnija hrvatska kolonija: 11 Hrvata u Serie A!

Foto: Getty images

NIKADA u povijesti nije hrvatska nogometna kolonija u Italiji bila brojnija, a ove će sezone susrete Serie A igrati čak 11 hrvatskih nogometaša. Naravno to umnogome treba zahvaliti ulasku Hrvatske u Europsku Uniju, čime su Jedvaj, Vrsaljko, Rebić i društvo izgubili status stranca.

> Prva reakcija Rebića iz Firenze: Nisam od djetinjstva navijač Fiorentine, ali od danas to postajem!

> U tri godine od Imotskog do Batistutine devetke! Rebić potpisao, povijesni posao za Split!

Ono što posebno bode u oči jest dob nogometaša koji će braniti čast Hrvatske. Naime osim 27-godišnjeg Manuela Pamića i 25-godišnjeg Ivana Kelave, svi su tinejdžeri. No krenimo redom. Jedan od starosjedioca je 20-godišnji Marko Livaja, koji će predvoditi napad Atalante, a nominalno drugi 19-godišnji veznjak Napolija Josip Radošević.

Ivan Kelava prvi je vratar Udinesea, a na Friuliju će svoju priliku još tražiti 21-godišnji veznjak Fran Mlinar te njegov vršnjak iz Slaven Belupa Igor Bubnjić. Šime Vrsaljko pak čuva desni bok Genove, dok će 17-godišnji Tin Jedvaj do punoljetnosti pričekati s nastupima u dresu Rome. Zanimljiv je materijal i 18-godišnji napadač Catanije, robusni Bruno Petković.

Povremeni reprezentativac Manuel Pamić bit će zadužen za lijevi bok Chieva, dok bi 19-godišnji Mateo Kovačić trebao biti jedna od najvećih zvijezda Nerazzurra. Na koncu, nasljednika slavnog Argentinca Gabriela Batistute, trebao bi u Fiorentini predstavljati wonderkid iz Parka Mladeži Ante Rebić, koji je splitskih Crvenima osigurao sedam milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.