Može se i pošteno! Navijačima Varteksa su se smijali, ali oni su osnovali klub i postali prvaci

Foto: Cropix

NOGOMETAŠI "navijačkog" Varteksa u svojoj drugoj sezoni stigli su do velikog uspjeha. Varteksovci su u pretposljednjem kolu Druge županijske nogometne lige Istok slavili protiv izravnog konkurenta Trnja 4:1 te tako osigurali titulu prvaka i ulazak u Prvu županijsku ligu.

Prije dvije godine iz revolta prema nogometnim čelnicima bivšeg prvoligaša NK Varaždina, White Stonesi osnovali su vlastiti klub - NK Varteks. Mnogi su im se tada podsmjehivali te pričali kako će se klub nakon godinu dana raspasti. U prvoj sezone bumbari su stigli do trećeg mjesta u Drugoj županijskoj ligi Istok, no klub koji djeluje po principu jedan član jedan glas, nije se raspao.

Krenuli su Varteksovci u svoju drugu sezonu, pojačavši se s nekoliko igrača od kojih je najzvučnije ime bilo ono Zorana Kastela, koji je branio i boje Varteksa prije promjene imena u NK Varaždin. U novu sezonu krenuli su furiozno, a vrhunac polusezone bilo je 7. kolo, kad su pred oko 3500 tisuća gledatelja na stadionu Varteksa svladali Varaždin Školu nogometa (klub koji su osnovali čelnici NK Varaždina, nap.a.) 2:1.

Nakon te utakmice, gdje su se White Stonesi vratili na svoje sveto mjesto, emotivno su se ispraznili i pali u igrama te polusezonu završili na drugom mjestu. Za drugi dio sezone dodatno su se pojačali, a promijenili su i trenera. Na mjesto Denisa Vidačeka, člana White Stonesa, stigao je Dejan Car, bivši igrač Varteksa, a White Stonesima se urezao u pamćenje, postigavši gol škaricama Rijeci s ruba šesnaesterca. U drugom dijelu sezone držali su konstantu i začaš prestigli glavnog konkurenta Trnje.

Sve do predzadnjeg kola igranog u Trnovcu, Varteks je imao bod prednosti ispred Trnja. White Stonesi su utakmicu najavljivali pod sloganom "Od Trnja do zvijezda“, a njihova angažiranost urodila je plodom. Na utakmicu u Trnovcu, koje se nalazi pet kilometara od Varaždina, stiglo je 1500 gledatelja. Vođen glasnom podrškom navijača, Varteks je stigao do pobjede 4:1 i osigurao naslov prvaka te ulazak u viši rang natjecanja.

"Presretan sam! Ovo je ono za što smo se borili iako su nam se mnogi, kad smo krenuli u ovaj klupski projekt, smijali i podcjenjivali nas. No, mi smo uspjeli bez obzira na sve i dokazali da se od ništa može napraviti nešto", istaknuo je predsjednik Varteksa, Jurica Belcar.

Nitko ne može

Cijeli susret odigrao je veteran Zoran Kastel koji je iskustvom uvelike doprinio pobjedi bumbara.

"Stigao sam pomoći dečkima koji ovo rade s mnogo entuzijazma i uspjeli smo ostvariti zacrtani cilj. Nadam se da ćemo varaždinski nogomet vratiti na mjesto koje zaslužuje, a to je u samom vrhu hrvatskog nogometa", istaknuo je Kastel.

No, hoće li varaždinski nogomet zaista naći svoje mjesto pod suncem u hrvatskom nogometu? Kako sada stvari stoje, to se čini kao znanstvena fantastika. Naime, pet gradskih klubova vrlo je teško ujediniti, a ne postoji ni čovjek u varaždinskom nogometu koji ima jasnu viziju. U varaždinskim nogometnim kuloarima pojavila se priča da će NK Varaždinu, koji je pretprošle sezone izbačen iz 1. HNL, skinuti suspenziju te će mu pronaći mjesto u 3. HNL Sjever, a gradskim čelnici trebali bi mu dati podršku. Takvo što u varaždinskom nogometu, koji tapka na mjestu već godinu i pol dana, dovelo bi do još većeg razdora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.