Moniz umjesto Hajduka odabrao spašavanje engleskog trećeligaša i preuzeo Notts County

Foto: Guliver Image/Getty Images

RICARDO MONIZ, 50-godišnji nizozemski stručnjak i prva želja čelnika Hajduka za trajno trenersko rješenje, ipak neće na ljeto preuzeti Bile, jer desetak dana nakon što je u Zagrebu razgovarao s Brbićem i Vučevićem, preuzeo je Notts County.

Klub iz Nottinghama diči se kako je najstariji (osnovan 1862.) klub na svijetu koji igra na profesionalnom nivou, ali posljednjih godina nema se sa čim pohvaliti.

Prošle sezone jedva se spasio ispadanja iz engleske treće lige (League One) nakon što je prvenstvo završio na 20. mjestu, a Moniz ga preuzima šest kola prije kraja na 22. mjestu, u zoni ispadanja u League Two, dakle četvrtu ligu.

Zanimljivo, u isto vrijeme dok je pregovarao s Hajdukom, Moniz je bio na liniji i s Notts Countyjem, ali se iz tih pregovora povukao zbog "obiteljskih razloga", iako su iz engleskog kluba u priopćenju istaknuli kako je "sve oko Monizovog preuzimanja bilo dogovoreno, ali je on zbog obiteljskih razloga u svojoj zemlji u nemogućnosti postati trener Notts Counutyja."

Predsjednik Ray Trew tada je izjavio: "Gorko sam razočaran što ne možemo potvrditi već dogovoreni posao, jer u Ricardu sam vidio čovjeka koji bi podigao klub i uzbudio navijače. Ipak, potpuno razumijem njegovu odluku da obitelj stavi na prvo mjesto zbog nagle promjene okolnosti i želim mu sve najbolje u budućnosti."

Ali, bliska budućnost Moniza i Notts Countyja bit će zajednička nakon još jednog velikog obrata, jer kako javljaju engleski mediji, Nizozemac će danas biti predstavljen kao novi čovjek na klupi drevnog kluba, a prvi test ima u subotu protiv već otpisanog fenjeraša Yeovila.

Monizu je posljednji angažman bio u drugoligašu Munchenu 1860, gdje je u rujnu prošle godine dobio otkaz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.