Mighty Mouse obranio pojas, Arlovski slavio protiv Mira, Manuwa nokautiran

Screenshot (Youtube)

U LAS VEGASU je održan fantastični UFC 191. Demetrious Johnson sedmi je put obranio pojas muha kategorije jednoglasnom odlukom sudaca protiv Johna Dodsona. Andrei Arlovski je također dobio sklonost sudaca u jednoj izjednačenoj borbi protiv Franka Mira, a Anthony Johnson je svoju nevjerojatnu snagu iskazao i na Jimiju Manuwi.
 
Demetrious Johnson je još jednom dokazao zašto je najuvjerljiviji, ali možda i najkompletniji MMA borac na svijetu u ovom trenutku. Iako je John Dodson govorio kako će mu njihova prva borba donijeti iskustvo, čini se kako je to ipak više pomoglo prvaku. Johnson nije dozvolio niti jednu grešku kakvih je napravio kad su se prošli put sastali te je slavio još dominantnije i uvjerljivije, odnosno ostavio je Dodson bez prave prilike da išta napravi.
 
Dodson je u drugoj rundi imao najbolju priliku kada je napao Johnsona i zahvatio ga ljevicom, ali u nastavku mu nisu prošli udarci laktovima, odnosno Johnson je brzo vratio borbu tamo gdje je želio. Zapravo, može se reći kako je jedino tu drugu rundu Dodson možda dobio, ostatak nije bio niti blizu. Kontrolirao je tempo kroz gotovo svih 25 minute, a što god je izazivač pokušao, prvak je imao odgovor. Nevjerojatna izvedba prvaka, koji teško da trenutno ima i rivala u ovoj kategoriji.
 
Andrei Arlovski je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Franka Mira i napravio još jedan korak bliže borbi za titulu teške kategorije. No, pobjeda nije bila uvjerljiva. Mir je, što se dalo zaključiti po težini, svoju priliku odlučio tražiti pritiskom i pokušajima dolaska u parter,  dok je Arlovski pokušavao držati prednost u distanci, odakle bi tražio serije. Iako je Mir u trećoj rundi došao do rušenja, a nekoliko puta bio opasan uz kavez, nikakve šteta nije napravio Bjelorusu.
 
Mora se priznati i kako se sudac McCarthy odradio briljantan posao te nije dozvolio nimalo monotonije, odnosno tražio je akciju. Ipak, očekivanu akciju nisu dobili gledatelji koji su nekoliko puta izviždali borce. Arlovski je na kraju napravio više, odnosno nekoliko dobrih kombinacija donijelo mu je naklonost sudaca za pobjedu u skor 4-0 otkad se vratio u UFC. No, izvedbom nije bio zadovoljan, što se dalo vidjeti i na njegovom izrazu lika nakon proglašenja pobjednika.
 
Anthony Johnson je bio zastrašujuć, i to na više načina. Prvo samo svojom pojavom, posebno nakon vaganja, gdje je Manuwa izgleda veći i snažniji. Ulaskom u kavez, Johnson je izgledao poput teškaša, dok je Manuwa zadržao potpuno isti izgled od dana ranije. I Britanac jednostavno nije imao odgovor na silu i energiju Anthonya Johnsona. Nekako je izdržao prvu rundu, gdje je Johnson potpuno dominirao, ali već početkom druge je primio desni kroše, nakon kojeg više nije bilo povratka. Još jedna nokaut pobjeda za 'Rumblea'.
 
Jan Blachowitz je vjerojatno najveće razočaranje ovog eventa, jer nije samo poražen, nego i ponižen. Corey Anderson je dominirao cijelu borbu protiv Poljaka, a iako nije uspio doći do prekida, dvije sudačke kartice koje su pokazale 30-25, dovoljno govore o dominaciji pobjednika 19. Ultimate Fighter sezone. Novu pobjedu ostvarila je i Paige VanZant, prikazavši raznovrsnost i sjajnu tehniku te je dominirala u svim aspektima borbe, sve do pobjede polugom na ruci, početkom treće runde.
 
Na uvodnom programu smo vidjeli odličnu borbu Rossa Pearsona i Paula Feldera, a Britanac je uspio kvalitetno kanalizirati bijes nakon poraza od Evana Dunhama te je slavio odlukom. Felder je bio izuzetno razočaran. Kao i protiv Edsona Barboze, pružio je sjajnu borbu, no protivnik je bio za nijansu bolji, to sigurno frustrira. 
 
A kad borba koja traje samo dvije minute osigura bonuse za borbu večeri, znate da se u tih 120 sekundi dogodio spektakl. A to su pružili John Lineker i Francisco Rivera. Od samog starta viđena je akcija, a kulminiralo je nakon Linekerovog udarca, koji je uzdrmao Riveru. No, Rivera se takav nije odlučio braniti, nego je pokušao uzvratiti, da bi uslijedilo 30 sekundi totalnog kaosa, s udarcima s obje strane. Lineker je također primio nekoliko bombi u bradu, ali uspio je ostati pribran, izvući se iz tog 'brawla' te doći do giljotine kojom je slavio u svom bantam debiju.
 
Vrijedi spomenuti kako je Raquel Pennington osvetila poraz iz prvog susreta s Jessicom Andrade, nakon što je bila strpljiva te preokrenula borbu u kojoj ponovno nije dobro izgledala. Kontroverze će ostati iza borbe Joea Riggsa i Rona Stallingsa. Stallings je jednim 'upkickom' pogodio bradu Riggsa, koji je rekao da nakon toga ne vidi. Iako je riječ o ilegalnom udarcu, dojam je kako on nije uzrokovao ozljedu, nego direkt iz prve runde, a Riggs se već požalio na isto, svom kutu između dvije runde. No, suci su odlučili diskvalificirati Stallingsa te dati pobjedu Riggsu, no još uvijek postoji mogućnost da ishod borbe bude poništen.
 
UFC 191  - rezultati
 
    Demetrious Johnson def. John Dodson - jednoglasna odluka sudaca (49-46, 49-46, 50-45)
    Andrei Arlovski def. Frank Mir - jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 30-27)
    Anthony Johnson def. Jimi Manuwa - KO, R2, 0:28
    Corey Anderson def. Jan Blachowicz - jednoglasna odluka sudaca (30-25, 30-25, 29-26)
    Paige VanZant def. Alex Chambers - submission (armbar), R3, 1:01
 
 
    Ross Pearson def. Paul Felder - podijeljena odluka sudaca(28-29, 30-27, 29-28)
    John Lineker def. Francisco Rivera - submission (giljotina), R1, 2:08
    Raquel Pennington def. Jessica Andrade - submission (gušenje), R2, 4:58
    Tiago Trator def. Clay Collard - podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)
    Joe Riggs def. Ron Stallings - diskvalifikacija (nedopušteni udarac), R2, 2:28
    Joaquim Silva def. Nazareno Malegarie - podijeljena odluka sudaca (28-29, 30-27, 30-27))
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.