Medveščak dobio još jednog napadača!

Foto: Guliver Images/Getty Images

MEDVEŠČAK radi punom parom na popunjavanju rostera za 2013./2014. KHL sezonu, a od danas je bogatiji za još jednog napadača - Amerikanca Michaela Ryana.

"Michael dolazi u Medveščak nakon što je prošle sezone, koja mu je bila prva u Europi, osvojio naslov prvaka Finske. Ima NHL iskustvo, a i igrač je koji je u AHL-u upisivao bod po utakmici. Vjerujemo u njega jer ima sposobnost biti napadač naše top linije", izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Ryan je rođen 1980. u Bostonu, a igra na poziciji centra i krila. 1999. bio je 32. izbor na NHL draftu od strane Dallas Starsa, a iste te godine upisao se i na Northeastern University te je četiri sezone igrao za njihovu hokejsku momčad koja se natječe u NCAA-u.

Prvi profesionalni ugovor potpisao je 2003./2004. za AHL klub Rochester Americans koji je ujedno filijala NHL kluba Buffalo Sabresa. S Americansima se zadržao četiri sezone, tijekom kojih je upisao 60 golova i 67 asista, a najbolja sezona bila mu je 2006./2007. kada je bio najbolji strijelac. Ryan je u toj sezoni debitirao u NHL-u odigravši 19 utakmica za Sabrese za koje je odigrao cijelu iduću sezonu ostvarivši četiri gola i četiri asista.

2008. Sabrese je zamijenio Carolina Hurricanesima, a većinu sezone je igrao u njihovoj AHL filijali Albany River Ratsima te bio njihov najbolji strijelac. 2010./2011. potpisao je profesionalni 'try-out' ugovor s Springfield Falconsima (AHL), a nakon mjesec dana, ponuđen mu je ugovor od Philadelphia Flyersa s kojima je potpisao jednogodišnji ugovor, a sezonu je proveo igrajući za njihovu AHL filijalu Adirondack Phantoms.

2011./2012. nakratko se vratio Rochester Americansima, a prošle se odlučio okušati i na europskom ledu, u finskoj SM-ligi i prvoligašu Ässätu. U 66 utakmica, uključujući doigravanje, ostvario je 45 bodova (23 gola, 22 asista) i bio među najboljim strijelcima momčadi, a na kraju sezone se zajedno sa svojim suigračima okrunio i naslovom prvaka SM-lige.

Za KHL Medveščak Zagreb su do sada ugovore za 2013./2014. sezonu potpisali golman Mark Dekanich, braniči Mark Popovic i Mark Katic, te napadači Mike Glumac, Hugh Jessiman, Charles Linglet, Ryan Vesce i Bill Thomas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.