Malezijski milijarder otkrio planove: Sarajevo postaje filijala Cardiffa

Foto: Screenshot; Youtube

SJEĆATE se Vincenta Tana? Malezijski milijarder koji je zainteresiran za ulaganje u FK Sarajevo i HNK Dubrovnik 1919, otkrio je u velikom intervjuu za Dnevni avaz koji su mu planovi i ciljevi s FK Sarajevom.

Tan nije htio otkriti koliko je do sada uložio u klub.

"Do sada uloženim iznosom želim pomoći klubu da zadovolji hitne potrebe, ali i pokazati svoju predanost ovoj investiciji. Sljedeći koraci su da završimo restrukturiranje starih dugova tako da možemo uložiti novac u sistem upravljanja i kontrole nad klubom.", rekao je Tan, koji će najbolje od najboljeg iz Sarajeva slati prema Cardiffu.

"Da, to je jedna od ideja, ujedno i naš cilj. Želimo dati igračima Sarajeva priliku da igraju u Cardiffu i, naposljetku, u engleskom Premiershipu. Želimo izgraditi nogometnu akademiju u okviru FK Sarajevo koja će privući najtalentiraniju djecu iz BiH, osigurati im vrhunske uvjete za trening i omogućiti im da igraju u najboljim ligama na svijetu. Bosna i Hercegovina je puna talenata i plan je da tim talentima omogućimo napredak kako bi od toga profitirali i FK Sarajevo i reprezentacija BiH u budućnosti", rekao je Tan, a zatim nastavio:

"Planiramo dovesti i vrhunske igrače iz regije u FK Sarajevo te koristiti klub kao svojevrsni filter do prelaska u Cardiff City. U tom smislu, već smo zaključili sporazum o suradnji dva kluba. Cardiff City će pružiti tehničku podršku Sarajevu u gradnji akademije, kao i stručnu u smislu treniranja mladih igrača. Ipak, sporazum nadilazi suradnju na nivou omladinskog pogona. Planiramo igrati prijateljske utakmice, razmjenjivati igrače, organizirati zajedničke trening-kampove, marketinške kampanje", za kraj će Tan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.