Makedonci šokirali Petrovića: "Neobjašnjivo, kao i protiv Splita"

Foto: Goran Mehkek /  Cropix

NASTAVLJA SE teška sezona za Cedevitu. Završni turnir regionalne lige ozbiljno je došao u pitanje nakon novog domaćeg poraza, od makedonskog MZT-a 80:78.

U samoj završnici utakmice domaći su ispustili 11 koševa prednosti i upisali deveti poraz. Šesti su, s pobjedom manje od Partizana i Budućnosti koji drže treće i četvrto mjesto.

"Ne mogu shvatiti koliko smo u nekim trenucima bili dekoncentrirani. Svi su radili greške. Dva ovakva poraza kao što su MZT i Split ulaze u zonu neobjašnjivog. Poraz nas je vratio strahovito puno unatrag", rekao je trener Cedevite Aco Petrović nakon poraza.

"Ovo je bila ista utakmica kao i ona protiv Splita. 30 i ne znam koliko minuta vodiš i kontroliraš, desetak puta ne uspiješ prelomiti utakmicu, dozvoliš im da uđu u egal završnicu i tu rade živci. Tu je u prednosti momčad koja je čitavu utakmicu hvatala zaostatak. To je na kraju odlučilo", dodao je.

Cedevita se muči s ozljedama, priznaje Petrović: "Činjenica je da čitav tjedan nismo imali solidan ritam treninga jer smo stalno imali trojicu juniora na terenu. Sa samo sedmoricom igrača jednostavno smo pali u završnici".

Miro Bilan zabio je 19 poena, no to mu je slaba utjeha: "U situaciji kad je stvarno svaka pobjeda bitna, kad je malo utakmica do kraja i kad se borimo za Final four, ovo je za nas stvarno težak poraz. Borili smo se i mislim da smo igrali dobro. Veliki dio utakmice smo kontrolirali igru,  ali nismo dobro odigrali završnicu".

Trener gostiju Aleš Pipan bio je, razumljivo, zadovoljan velikim uspjehom.

"Čestitam svojim igračima. Držali su se svega što smo se dogovorili u svlačionici. Strpljivo su napadali, a u drugom poluvremenu su i dosta dobro branili koš. Mada imamo dosta problema s ozljedama, danas smo pokazali kvalitetnu igru i zasluženo pobijedili. Ovo je važna pobjeda za moje momke koji su vidjeli da s dobrim radom stižu rezultati".

Od ostalih hrvatskih klubova iz ABA lige, Zadar večeras gostuje kod vodeće Igokee, a Cibona kod Radničkog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.