Luda završnica Serie A: Milan velikim preokretom izborio Ligu prvaka, Inter primio pet komada

Foto: Guliver Image/Getty Images

POSLJEDNJE kolo Serie A donijelo je uzbudljivu završnicu. Milan je pobjedom 2:1 u Sieni izborio Ligu prvaka.

Gubio je Milan pogotkom Claudija Terzija do 84. minute. Tada je iz sumnjivog jedanaesterca izjednačio Mario Balotelli, a četiri minute kasnije Philippe Mexes je donio Ligu prvaka "Rossonerima". Obje momčadi su utakmicu završile s po deset igrača jer su pocrvenili Massimo Ambrosini kod Milana i Christian Terlizzi u domaćoj momčadi.

Bez Lige prvaka je tako ostala Fiorentina koja je s 5:1 slavila na gostovanju kod budućeg drugoligaša Pescare.

Pet golova je primio Inter i to na domaćem terenu od Udinesea. Završilo je 5:2, a golove za Udinese su postigli Giampiero Pinzi, Maurizio Domizzi, Antonio Di Natale, Gabriel Silva i Luis Muriel. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za poraženu momčad za koju su zabili Tommaso Rocchi i Juan Jesus.

Roma je s 2:1 pobijedila Napoli, dok je Cagliari pogotkom Daniela Dessene srušio Lazio. Torino i Catania su odigrali 2:2, kao i Atalanta i Chievo. Bez golova je završio susret Bologne i Genoe.

U Ligu prvaka idu Juventus i Napoli, Milan je izborio kvalifikacije Lige prvaka, a u Ligu Europe idu Fiorentina, Udinese i pobjednik Kupa. Iz lige su još ranije ispali Palermo, Siena i Pescara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.