Luda NBA večer: Nepobjedivi Miami osigurao play-off, Portland ponizio Spurse, Williams ubacio 11 trica!

Foto: AFP

AKTUALNI prvak Miami Heat 17. uzastopnom pobjedom, pred svojim navijačima svladao je Philadelphiju 102:93 i prva je momčad NBA lige koja je osigurala doigravanje. LeBron James imao je 25 koševa i deset skokova, a Dwyane Wade 22 koša za Miami, koji je sa 17 pobjeda zaredom izjednačio 12. najdulji niz u povijesti lige.

Najbolja momčad Zapada, San Antonio u svome AT&T Centeru doživjela je senzacionalno težak poraz od Portlanda 106:136. Rookie Damian Lillard predvodio je goste s 35 koševa i devet asistencija, LaMarcus Aldridge ubacio je 26, a J.J. Hickson 23 koša i 11 skokova. Blazersi su Spursima nanijeli najteži ovosezonski poraz i postavili rekord koševa gostujuće momčadi u AT&T Centeru. Kod San Antonija, koji je igrao treću utakmicu zaredom bez ozlijeđenog Tonyja Parkera, s 18 je koševa prvo ime bio Tim Duncan.

Deron Williams za Brooklyn odigrao je veličanstvenu utakmicu: U pobjedi protiv Washingtona 95:78 ubacio je 42 koša, od čega čak 11 trica. U prvom poluvremenu postigao je 33, koša koliko i cijela momčad Wizardsa zajedno. Nedostajala mu je tek jedna trica za rekord koji dijele Kobe Bryant i Donyell Marshall.

Lakersi su nakon produžetka u svome Staples Centeru slomili Toronto (118:116). Kobe Bryant je pogodio tricu za izjednačenje pet sekundi prije kraja regularnog dijela, a  deset sekundi prije produžetka zakucao je za pobjedu. Na kraju je imao 41 koš i 12 asistencija. Dwight Howard pomogao mu je s 24 poena i 13 skokova, a Steve Nash s 22 koša. Lakersi imaju 32-21 i blizu su Utahu u borbi za 8. mjesto Zapada.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.