Litva u drami izbacila Srbiju i izborila finale Eurobasketa

 Foto: Hina

U VRLO neizvjesnoj završnici Litva je u polufinalu pobijedila Srbiju 67:64 i tako ušla u finale Eurobasketa gdje će igrati protiv Španjolske. 

Litavci i Srbi su odigrali jako tvrdu utakmicu u kojoj su na obje strane prednjačile obrane. Litva se nekoliko puta odvojila u prvom poluvremenu i došla na dvoznamenkastu prednost. Ipak, Srbi se vraćaju serijom 9:0 i odlaze na poluvrijeme s jednim poenom zaostatka. (34:35)

Ono što je Litva cijelu utakmicu odlično radila su prodori do koša, gdje Srbija nije konstantno branila obruč. Litavci se nisu oslanjali na šut za tri poena nego su gurali loptu skroz do obruča. To se nastavilo i u drugom poluvremenu kada odlaze na šest poena razlike, ali Srbi se ponovno vraćaju preko Bogdanovića i sjajne obrane Markovića. Do kraja četvrtine i jedna i druga ekipa igraju na mahove, a Litva ima prednost pred posljednji period igre od pet poena.

U zadnjoj četvrtini nastavila se čvrsta igra u obrani, a Litva se ponovno odvojila na devet razlike, ali Srbi su se uspijeli još jednom vratiti. U neizvjesnoj završnici Srbija je bila neopreznija u napadu i Litva u zadnjih 20 sekundi ulazi s četiri razlike, ali Teodosić čudesnom tricom vraća na samo minus jedan. Seibutis je pogodio jedno od dva bacanja na drugoj strani.

Bogdanović je imao šansu za produžetak, ali promašuje "floater" gdje je išao na iznuđivanje prekršaja. Srbi su imali još jednu priliku nakon što je Kalnietis pogodio jedno od dva bacanja, ali su igrači Litve presjekli loptu dvije sekunde prije kraja i počeli slaviti novi ulazak u finale Eurobasketa.

Litva je ovom pobjedom izborila i izravan plasman na OI u Riju, a Srbi će igrati za treće mjesto protiv Francuza.

Finale i utakmica za treće mjesto na rasporedu su u nedjelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.