Kostelić održao press na 1500 metara: Utjeha ostaje - slalomski globus

SUNČANI Schladming. Završnica Svjetskog kupa, Marcel Hirscher na domaćem terenu. Prilika koju ne smije propustiti. Ivica Kostelić, nažalost, više mu nije mu realna prijetnja za Veliki globus. Jutros je okupio novinare i improvizirao press konferenciju na 1500 m nadomrske visine.

Do kraja sezone vozit će još samo jednu utrku, nedjeljni slalom.

Na završnici u Schladmingu propustio je spust, superveleslalom, a odlučio je da na stazu neće niti u veleslalomu. Rizik se u ovom slučaju ne isplati.

"Ta utrka mi nema nikakav značaj, a s obzirom na trenutačno zdravstveno stanje sasvim je logično da propustim i subotnju utrku", rekao je Kostelić.

Znamo da je tužan, ali kako se zdravstveno osjeća?

"Pa, dobro. Leđa smo skroz sanirali, tako da me više ne smetaju. Koljeno još zna zaboliti, posebno se to događalo tijekom treninga u Innerkremsu, gdje smo ipak trenirali na nešto tvrđem snijegu. No, kada bi se bol javila smanjili bi intezitet. Mogu reći da je u redu"



Utjehu pronalazi u borbi za mali slalomski globus. U vodstvu je ispred Marcela Hirschera i Andre Myhrera.

"Da, u nedjelju će se moja utrka svoditi na obranu prednosti. Mislim da imam lijepu šansu, jer se ipak nadam boljoj vožnji nego li u Kranjskoj Gori. No, startni brojevi će mnogo toga odlučiti, mogli bi biti presudni", zaključio je još uvijek aktualni vlasnik velikog globusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.