Kerum sabotirao kredit za Hajduk pa sad glumi spasitelja?!

ŠTO Kerum izvodi? Uživio se u ulogu spasitelja Hajduka, a upravo su, čini se, on i njegovi ljudi zaslužni zbog toga što su "bili" ostali bez 60 milijuna kuna kredita, kojeg je Gradsko vijeće već odobrilo.

Nema ugovora, nema kredita

U redovima splitske oporbe, kako HDZ-a, tako i SDP-a, moglo se čuti kako je Kerumova zamjenica Anđelka Visković stalno otezala s potpisivanjem jamstava uz obrazloženje da pravnici Grada Splita nisu zadovoljni tekstom ugovora o kreditu. Trajalo je to neko vrijeme dok bankarima Zabe konačno nije prekipjelo. Nema ugovora, nema kredita, Hajduk je bačen na koljena, a spasit će ga, a tko drugi, do nezamjenjivi - Željko Kerum. Navodno je i on, kao značajan komitent Zabe, izvršio pritisak da se Hajduku ne odobri kredit. Splitski političari zgroženi su Kerumovom prijetvornošću.

Paladino stiže u Split

Dolazak na Poljud danas je najavio šef Nadzornog odbora Josip Paladino. Pretpostavlja se da će otkriti da je Grad Split sabotirao kredit kod Zabe. Nešto bi svakako morao odgovoriti i na Kerumove prozivke da rade u korist Jake Andabaka, koji se jučer uvrijedio i kazao kako mu na pamet više ne pada kupiti nijednu dionicu Hajduka.

Mnoge je zabrinulo što je Kerumova inspekcija na Poljudu jučer obavljena pod budnim nadzorom Bare Teklića. Koga tu on predstavlja i čije interese zastupa?

Anđelka Visković: Grad Split napravio je sve što je trebao, banka je odustala

Kerumova zamjenica Anđelka Visković Indexu je kategorički demantirala da je kredit propao radi Grada Splita.

"To apsolutno nitko ne može kazati, jer je Grad Split sa svoje strane učinio sve što je bilo potrebno da se kredit realizira. Mi nismo pregovaračka strana u postupku, već ovlaštene osobe u Hajduku. Pravnicima Grada bile su sporne dvije točke. Po jednoj, banka se trebala naplatiti automatizmom od Grada ukoliko Hajduk ne izvrši sve svoje obaveze, dok je druga regulirala tko će imati prvenstvo naplate u slučaju stečaja. Zatražili smo modifikacije ove dvije točke, no banka je odgovorila da im je to tipiziran tekst i da ga ne mogu mijenjati. Nije bilo druge već te dvije sporne točke dati gradskim vijećnicima na odluku. U međuvremenu je banka odustala od kredita pa se o tome nije ni raspravljalo", otkrila je Kerumova zamjenica.

Drži da nije bilo drugog načina da se sporne točke reguliraju. "Ako su me pravnici Grada upozorili na te točke, ja ih ne mogu dati gradonačelniku na potpis", pojasnila je Visković.

Drama na Poljudu

Nada se da će se rješenje u vidu novog kreditora nekako pronaći. Tvrdi da Hajduk još uvijek ima i svoj Nadzorni odbor, čije je raspuštanje jučer zatražio eksplozivni Kerum, a i Upravu, premda je gradonačelnik potjerao i predsjednika Marina Brbića, čije je imenovanje trebalo biti formalnost na sjednici Gradskog vijeća.

"Nikome ne odgovara da sportski klubovi odu u stečaj jer nemaju vlastite imovine i vjerovnici se nemaju odakle naplatiti. Apeliram na sve da odrade svoj dio posla i da se ova situacija nadvlada. Uvjerena sam da će Hajduk dobiti kredit i da će se skinuti suspenzija te tako omogućiti igranje u HNL-u", kazala nam je Anđelka Visković.

Kao što se jučer doznalo, Hajduku očajnički treba 2,7 milijuna kuna da izbjegnu blokadu Porezne uprave te još 4,5 milijuna za skidanje suspenzije i isplatu duga Šibeniku. To bi trebao dati Grad Split, samo da se nađe odakle. To je samo da prežive do ponedjeljka, a što dalje, možda zna Paladino...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.