Kamerunci gostuju kod Ronalda, Scolariju ne trebaju pripreme: Prvenstvo već sutra može početi!

Foto: Guliver Images/Getty Images

VEČERAS nas očekuju brojna nogometna uzbuđenja. Naravno s ogromnim ćemo zanimanjem pratiti što je Niko Kovač pripremio nešto više od tri mjeseca do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali isto tako drugim okom osluškivat ćemo rezultate iz Johannesburga, Leirie i Atlante.

Osim toga, večeras su na rasporedu i dva europska derbija. Jedan je svojevrsna repriza finala Europskog prvenstva odigranog 2012. godine, okršaj između Španjolske i hrvatskog protivnika u idućim kvalifikacijama Italije, a vidjet ćemo i kako će se svjetski doprvaci Nizozemci snaći u dvoboju protiv Francuske.

Scolari već u mislima osvojio SP, Meksikanci se svađaju, a Kamerunci traže samopouzdanje kod Ronalda

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari ne taktizira kada je u pitanju razgovor s medijima. Na posljednjoj presici uoči prijateljske utakmice s Južnom Afrikom, Scolari je rekao:

"Želimo ponovno postati prvaci svijeta. Ovdje smo kako bismo pobijedili Južnu Afriku, tako da je to za nas odličan test. Želim provjeriti još neke igrače prije početka SP-a, ali mogu reći da smo mi spremni i što se nas tiče natjecanje može i sutra početi".

Herrera: Očekujem odlučnost i borbenost


S druge strane, Meksiko će odmjeriti snage s Nigerijom, reprezentacijom koja igra u skupini s Bosnom i Hercegovinom.

"Nigerija će nam biti odlična priprema za utakmicu protiv Kameruna. Od svojih igrača očekujem odlučnost i borbenost", rekao je meksički izbornik Miguel Herrera, kojem tamošnja javnost baš i ne vjeruje previše. Naime, do spora je došlo zbog Javiera Chicharita Hernandeza, napadač Uniteda, koji nije u prvom planu kod Herrere, što naravno ljuti zvijezdu Uniteda, ali i određeni dio navijača. 

Finke: Tempiramo formu za SP

I za kraj, Kamerunci večeras gostuju kod Portugala. Svi se pitaju što je kamerunski izbornik Volker Finke pripremio za Cristiana Ronalda i društvo.

"On je u vrhunskoj formi već godinama, a ove je godine proglašen i za najboljeg igrača svijeta. Međutim, nogomet je kolektivna igra tako da pojedinac ne može uvijek odlučiti utakmicu. Ova utakmica nam je važna jer počinjemo s procesom tempiranja forme i cilj je da igrači ispune sve što se od njih i traži", rekao je Finke.

Raspored večerašnjih utakmica:

Od 18 sati:

Južna Afrika - Brazil

Od 18.30:

BiH - Egipat


Od 21 sat:

Švicarska - Hrvatska
Francuska - Nizozemska

Od 21.45:

Portugal - Kamerun

Od 22.00:

Španjolska - Italija

Od 02.30:

Meksiko - Nigerija
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.