Juve nadomak novog naslova, hat-trick Osvalda u pobjedi Rome, Inter upisao novi poraz

Foto: AFP

ODIGRANI su susreti 34. kola Serie A, a zanimljivijih dvoboja izdvajamo 4:0 pobjedu Rome protiv Siene, slavlje Palerma protiv Intera, te nova tri boda Juventusa kod gradskog rivala Torina, čime  se Stara Dama sasvim približila novom naslovu prvaka Italije.

Na Olimpicu su gledatelji imali priliku vidjeti sjajnu predstavu Brazilca Pabla Osvalda koji je zabio čak tri gola. To mu je prvi hat-trick otkako je stigao u Romu. Inače, četvrti gol Rimljana djelo je Argentinca Lamele. Roma je ovom pobjedom zadržala peto mjesto ljestvice, dok su gosti u teškoj borbi za ostanak u elitnom talijanskom nogometnom razredu.

Što se tiče dvoboja u Palermu, nastavlja se očajna forma milanskog Intera, koji je u posljednjih sedam prvenstvenih susreta upisao čak pet poraza. Nerazzurri su tako pali na sedmo mjesto ljestvice, a europski nastupi sljedeće sezone čine se sve dalji. Dodajmo kako je hrvatski reprezentativac Mate Kovačić odigrao svih 90 minuta, međutim ni po čemu se nije posebno istaknuo. Jedini strijelac na susretu bio je Slovenac Iličić u desetoj minuti susreta.

Vrlo zanimljivo bilo je u Torinu, gdje su domaćini do samog finiša susreta držali 0:0 i bili nadomak osvajanju vrijedna tri boda. Onda je u 86. minuti Arturo Vidal opalio s 25 metara i matirao Jeana Gilleta, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade iz blizine zabio i Claudio Marchisio nakon što mu je loptu glavom proslijedio Fabio Quagliarella. Vidalu je ovo, inače, bio četvrti gol u posljednje tri ligaške utakmice. Momčad Antonija Contea sljedeći vikend kod kuće igra protiv Palerma i veliki su izgledi da će tada i potvrditi novi naslov.

Napomenimo još kako je Fiorentina slavila u gostima kod Sampdorije s 3:0 što im je treća uzastopna pobjeda i šesta u zadnjih osam kola. Strijelci su bili Juan Guillermo Cuadrado, Adem Ljajić i Alberto Aquilani, a Đenovljani su od 80. minute imali i igrača manje jer je isključen Daniele Gastaldello.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.