Jelavića svi žele za suigrača: "Niki je bio gladan, ali s osmjehom na licu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIKICA JELAVIĆ prošlu godinu želi što prije zaboraviti, a u novu je ušao s dva pogotka već u prvoj utakmici. Pogodio je dvaput u pobjedi protiv QPR-a u FA Kupu, ali još uvijek nije siguran u svoj ostanak u Evertonu.

Trener Roberto Martinez mu ne daje puno prilika, ne želi ga prodati, ali pustit će ga da potraži formu drugdje ukoliko dođe prava ponuda.

Jelavićevi suigrači smatraju da je Nikica pravi profesionalac i o njemu imaju samo riječi hvale.

"Ne znam što će s njime biti, navijači su mu definitivno iskazali veliku podršku i zahvalnost jer je napravio puno za momčad, ne samo kroz ovu sezonu", rekao je Evertonov veznjak Gareth Barry.

"Ponekad je teško kada trener igrače drži gladnima, ali Niki je zadržao i osmjeh na licu. Vidjelo se kad je ušao koliko je želio odigrati dobro. Zasluge idu i treneru koji zna kako održati glad kod igrača koji ne igraju, a Jelavić je sjajan primjer. Strpljivo je čekao svoju šansu, kao pravi profesionalac, i dobio ju je", kaže Barry.

Jelavić je u Everton stigao iz Glasgow Rangersa prije godinu dana kada ga je doveo David Moyes, današnji trener Manchester Uniteda, koji trenutno prati drugu hrvatsku špicu - Marija Mandžukića.

West Ham i QPR se najčešće spominju kao Jelavićevo potencijalno novo odredište. Nedum Onuoha, branič Redknappovog QPR-a, prije dva dana se uvjerio u Nikičine kvalitete i odmah ga poželio za suigrača.

"Vrhunski igrači poput njega, s pravim stavom, su tip igrača s kojima biste željeli igrati svakog tjedna. Jelavić je bio oštar, top igrač protiv kakvoga je užitak igrati", kaže Onuoha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.