Jedni ga slave, drugi ga kude: Je li Krul pretjerao s ometanjem igrača Kostarike?

Foto: Screenshot; Twitter, Bild

JE LI nizozemski heroj pretjerao? Ovo je pitanje koje su postavili britanski Guardian i njemački Bild, dan nakon što je Tim Krul sjajnim obranama u ruletu penala zaustavio Kostariku i odveo Nizozemsku u polufinale SP-a.

> Louis van Geniaal: Samo veliki treneri donose ovako velike odluke

> Prvi vratar nije imao pojma! Van Gaal u tajnosti pripremao Krula: "Za ovo radite cijeli život"


Točnije, rezervnom vrataru nizozemske reprezentacije zamjeraju što je ometao igrače Kostarike koji su lovili koncentraciju prije izvođenja najstrože kazne. Nizozemac se prešetavao po kaznenom prostoru i vikao na sirote Kostarikance:

"Htio sam ih ustrašiti. Nisam htio biti agresivan, ali sam im htio pokazati da znam gdje će pucati. Pokušao sam im ući u glavu. Analizirao sam kako su izvodili penale protiv Grčke, a vikao sam im da znam gdje će pucati jer sam htio da budu nervozni. Možda je upalilo", priznao je Krul, koji se pohvalio da mu je to jednom uspjelo s Lampardom.

"Isto sam mu rekao da znam gdje će pucati i uspio sam obraniti".



Cillessen poludio kad je shvatio da neće braniti jedanaesterce


Bildovi čitatelji podijeljeni su oko ove teme. Jedan dio njih smatra kako je Krul postupio u skladu s pravilima fair playa, dok drugi dio čitateljstva ne odobrava njegove poteze. Naravno, postoji i treća skupina ljudi koja se divi genijalnom Louisu van Gaalu, koji je deset minuta prije kraja drugog produžetka poslao Krula na zagrijavanje.


Prvi vratar Jasper Cillessen u čudu je promatrao što se događa, a kada ga je Van Gaal povukao s terena razočarani Nizozemac od bijesa je udario bočice s vodom koje su se nalazile pokraj klupe za pričuve. Ipak, Krul je postao heroj, a prvi u zagrljaj potrčao mu je upravo Cillessen.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.