I Surkis se čudi Kovaču: "S 11 Vukojevića osvojio bih Ligu prvaka"

Foto: Getty Images/Guliver Image

REDAJU se udarci na račun hrvatskog izbornika Nike Kovača. Nakon Svjetskog prvenstva od reprezentacije se oprostio Ognjen Vukojević, a slijedio ga je njegov kum Eduardo da Silva čije je oproštajno pismo podiglo veliku prašinu. U valu reakcija neki su stali u obranu Nike Kovača, dok mu drugi predbacuju pogrešan odabir igrača, taktike, tvrdoglavost... Sada je Kovača "okrznuo" i predsjednik kijevskog Dinama Igor Surkis koji ne shvaća zašto njegov igrač nije dobio priliku u tri utakmice na SP-u.

Posebno je Surkisu zasmetalo Kovačevo objašnjenje kako Vukojević nije igrao standardno u svom klubu.

"Taj mi se argument čini neobičnim, ali prihvatio bih ga da je Kovač postigao uspjeh na ovom SP-u. Podsjećam samo da je Ognjen igrao u gotovo svim utakmicama Dinama prošle sezone, ako ne u početnom sastavu, onda barem kao zamjena s klupe", rekao je Surkis novinaru Sport-Expressa.

"Vukojević je bio dobro pripremljen za SP. On je pravi profesionalac, čovjek velikog nogometnog srca. Da imamo 11 Vukojevića u postavi, ne bi nam bilo teško osvojiti Ligu prvaka ili Europa ligu", dodao je predsjednik Dynama i jedan od najmoćnijih ljudi u ukrajinskom nogometu.

Vukojevića, kaže, želi zadržati unatoč ponudama koje stižu iz Njemačke, Grčke i Ujedinjenih arapskih emirata.

"Možda su menadžeri kontaktirali Vukojevića, ja za to ne znam. Ako mene pitate, igrač njegovog velikog iskustva potreban je Dynamu, čak i da iz taktičkih razloga ostane sjediti na klupi. Sama njegova prisutnost daje igračima više pouzdanja", kaže Surkis.

Čelnik kijevskog kluba osvrnuo se i na status Nike Kranjčara koji se vratio s posudbe u QPR-u, s kojim je izborio povratak u engleski Premiership. Harry Redknapp želio ga je zadržati na "Otoku", ali Ukrajinci hrvatskog veznjaka nisu željeli pustiti ispod cijene.

"Krančar je naš igrač i ako ne dobijemo zadovoljavajuću ponudu za njega, i ako formom i pripremom zadovolji potrebe trenera, dobit će novu priliku u prvoj momčadi", rekao je Surkis.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.