Hrvatska u četvrtfinalu Olimpijskih igara: Alilović i Čupić slomili Mađarsku!

HRVATSKA je osigurala svoje mjesto među osam najboljih reprezentacija na Olimpijskim igrama. Nakon što su pregazili Koreju i Srbiju, hrvatski su rukometaši upisali i treću pobjedu u Londonu savladavši Mađarsku 26:19.

>

Obje reprezentacije otvorile su susret vrlo oprezno. Hrvatsku je vukao Domagoj Duvnjak, a s vremenom mu se pridružio i Ivan Čupić. S druge strane Mirku Aliloviću najviše su prijetili Nagy i Ilyes.

Slavko Goluža postavio je za Mađare obranu 5-1, s Vorijem na prednjem, ali Mađari su naletjeli na zid tek kad je hrvatski izbornik postavio 6-0 obranu. Tada je proradio Mirko Alilović i Hrvatska je prvo poluvrijeme završila s vodstvom 11:9.

Valja istaknuti kako je Hrvatska igrala prvi dio susreta "pod ručnom". Obrana je bila usporena, a u napadu Duvnjak i Čupić nisu imali raspoložene suigrače. Međutim, to se sve promijenilo u nastavku.

Hrvatska u drugom poluvremenu pregazila Mađare

Odmah na početku drugog poluvremena proradila je obrana. Goluža je pred Nagyjem i Ilyesom postavio dvometraše Kopljara, Gojuna i Vorija koji su blokirali sve pokušaje izvana. Ono što bi prošlo preko obrambenog bedema obranio je Alilović.

Što se tiče napada jedino je Marko Kopljar zakazao. Duvnjak je kao i uvijek do sada vukao sve konce igre. Razigravao je i stvarao lijepe prilike za Lackovića i Vorija, a uigrana vanjska linija otvarala je prostor krilima, Čupići i Štrleku, koji su bacali mađarske vratare u očaj.

Oko 40. minute utakmice Hrvatska je imala +6 te na krilima fantastičnog Alilovića nije dopustila Mađarima da se vrate u život.

S Dancima za prvo mjesto u skupini

Ivan Čupić zabio je sedam pogodaka. Četiri su dodali Domagoj Duvnjak i Igor Vori, a tri Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. Kod Mađarske su najbolji bili Nagy i Csazsar sa po četiri gola.

Novi ispit za Hrvatsku je ogled s Danskom u subotu (17.15 sati), gdje će se odlučivati o prvom mjestu u skupini.

OI, rukomet, 3. kolo skupine B:

Hrvatska - Mađarska 26:19 (11-9)

Španjolska - Južna Koreja 33:29

Danska - Srbija (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 6 bodova, 2. Danska 4 (-1), 3. Španjolska 4, 4. Mađarska 2, 5. Srbija 0 (-1), 6. Južna Koreja 0.

HRVATSKA - MAĐARSKA

Sastavi:

Hrvatska: Losert, Alilović, Balić, Duvnjak, Lacković, Kopljar, Vori, Gojun, Horvat, Vuković, Buntić, Štrlek, Čupić, Ninčević

Mađarska: Fazekas, Mikler, Ilyes, Csaszar, Mocsai, Ivancsik, Hersanyi, Perez, Nagy, Gulyas, Vadkerti, Zubai, Schuch, Lekai

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.