Hrvatice prijete domaćinima: "Izvukle smo se, protiv Italije ćemo biti bolje"

Foto: Hina

HRVATSKE odbojkašice sjajno su otvorile Svjetsko prvenstvo u Italiji. Tijesna pobjeda protiv Argentine 3-1 potvrdila je da je prva utakmica na velikim natjecanjima uvijek teška.

Nakon lako dobivenog prvog seta, Hrvatska je stala, a protivnice su ubacile u brzinu više i dobile drugi set. U trećem i i četvrtom setu naše su djevojke dobro odigrale u obrani, odlično u kontranapadu i bloku što je rezultiralo slavljem i prvim bodovima u našoj A skupini.

Veliki doprinos ovoj pobjedi dala je Mia Jerkov koje je za odmah nakon utakmice rekla:

"Kao i na svakom svjetskom prvenstvu otvaranje je vrlo nepredvidivo. Argentina je, kad nam je pala koncentracija u drugom setu odigrala nevjerojatno i dobila taj set. Ono što smo mi napravile u trećem setu je nešto što na prijašnjim natjecanjima nismo mogle učiniti i ja na tome čestitam svim svojim curama. Izvukli smo se i dobile izgubljenu utakmicu, pokazali smo svu svoju kvalitetu, vjerovale smo u sebe i uspjele pobijediti", poručila je Jerkov koja je uz Samantu Fabris bila najučinkovitija naša igračica.

Mia Jerkov, koja je rođena u Italiji, zna vrlo dobro što sutra čeka našu reprezentaciju od 20 sati kad u rimskoj dvorani Palalottomatica u 2. kolu igramo igramo protiv domaćina Italije.

"Italija je stvarno vrhunska ekipa, igraju pred svojom publikom, veliki je pritisak na njima, a mi nemamo što za izgubiti i moramo pokazati svoju pravu igru. Mislim da smo mi rasterećene u ovoj utakmici, talijanske igraćice poznajemo bolje nego Argentinke tako da očekujem puno više od sutrašnje utakmice nego od ove današnje. Ne znam hoćemo li pobijediti ili izgubiti ali mi uvijek idemo na pobjedu i napraviti ćemo sve da to i ostvarimo", rekla je za kraj Mia Jerkov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.