Herojska Čilićeva pobjeda nad Nalbandianom nakon pet sati i pet setova!

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija uspješno je otvorila četvrtfinalni dvoboj protiv Argentine na prepunom stadionu Parque Roca, koji može primiti preko 14 tisuća ljudi. Nakon pet sati drame u Buenos Airesu Marin Čilić slavio je 3:2 u setovima protiv Davida Nalbandiana, te je tako osigurao Hrvatskoj prvi bod.

>Argentinci izjednačili: Del Potro pomeo Karlovića u Davies Cupu

Marin Čilić otvorio je meč skoncentrirano i puno bolje od domaćina Davida Nalbandiana. Međutim, nakon početnog ispitivanja snaga Argentinac se probudio i uspio je napraviti prvi break u sedmom gemu pri rezultatu 3:3. To mu je dalo krila pa je i u desetom gemu Nalbandian uzeo Čiliću servis, no odmah nakon toga uzvratio mu je Čilić. Bez obzira na Marinov break, Nalbandian je slavio u prvom setu sa 7:5.

Drugi set otkrio Čilićevo pobjedničko lice

U drugi set Čilić je krenuo uplašeno, a unatoč tome što je izgubio servis u trećem gemu uspio se vratiti i zavladao je terenom. Pri rezultatu 2:2 i 2:4 napravio je break, te je do kraja priveo set u svoju korist.

U treći set ušli smo s puno nade i očekivanja, ali Marinove greške su bile nevjerojatne. Odmah na početku trećeg seta Nalbandian je zapaprio Čiliću i zamalo mu uzeo servis, a ono što mu tada nije uspjelo dogodilo se u petom gemu. Čilić, nakon što je izgubio servis, imao je nekoliko puta priliku napraviti break Argentincu. Posebno pamtimo situaciju kada je u sedmom gemu imao 15:40, no jedna kriva dijagonala i loš prvi servis omogućili su Nalbandianu da se vrati i da do kraja uzme treći set.

Nalbandian pošteno izmorio Čilića


Drama iz trećeg seta preselila se u četvrti. Čilić je u drugom gemu četvrtog seta propustio iskoristiti čak šest break lopti. Ista situacija se ponovila u šestom i sedmom gemu, a meč je nakon 6:6 otišao u tie-break gdje je Marin demonstrirao moć osvojivši sedam poena naspram Nalbandianovih dva. Do kraja četvrtog seta Čilić je napravio 110 pogrešaka u meču, ali svemu tome je došao kraj u petom herojskom setu.

Kraj drame i konačna pobjeda

Peti set naš je tenisač otvorio s breakom, koji je utišao do tada vrlo glasnu publiku na Parque Roca stadionu. Taj break je nagovijestio nešto veliko. I doista, tako je bilo. Zadnje trzaje od Nalbandiana vidjeli smo sredinom seta, kada je kod 40:40 Čilić potvrdio svoj servis. Pri rezultatu 5:3 Nalbandian je izgubio meč i konačno slavlje izmorenog Marina Čilića moglo je započeti. Međutim, ono neće trajati dugo jer već u nedjelju nastupa protiv prvog reketa Argentine - Juana Martina del Potra.

Četvrtfinale, Davis Cup:

Argentina - Hrvatska 0:1

Nalbandian - Čilić 7:5, 4:6, 6:4, 6:7(2), 6:3

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.